Datasikkerhetsekspert dømt for å ha brutt seg inn på Microsoft- og Nintendo-servere

Stjal filer og info om kommende spill og Windows-versjoner.

29. mars 2019 16:54

(PressFire.no): En 24-åring i Storbritannia har blitt dømt for å komme seg inn og stjele informasjon fra både Microsoft og Nintendo, det melder The Verge.

Zammis Clark kom seg inn på en Microsoft-server ved å gjette seg til et internt brukernavn og passord, og brukte rundt tre uker på å snoke rundt i systemene deres.

Etter å ha kommet seg inn skal han så ha lastet opp et web shell for å sikre seg videre tilgang, og via dette søke gjennom og laste ned i alt rundt 43 000 filer fra testserverne til Windows.

Disse inneholder uferdige (og veldig konfidensielle) versjoner av Windows som ikke er utgitt enda.

Clark ble arrestert etter han lastet opp malware på serverne, som gjorde at Microsoft (som jobbet med FBI, EUROPOL og NCCU) kunne spore ham.

Han ble løslatt mot kausjon i påvente av en rettsak, men brukte derimot tiden til mer snusk: Han brøt seg så inn på Nintendos servere.

Disse serverne blir brukt til å lagre kildekoden til uferdige spill som Nintendo jobber på, og Clark skal ha røvet til seg filer og 2365 brukernavn og passord før selskapet merket at noen uvedkommende var inne og fikk stengt han ut.

Kostnadene i forbindelse med disse innbruddene ble av Nintendo vurdert til mellom 8 og 16 millioner kroner, mens Microsoft estimerte kostnadene til rundt 17 millioner kroner.

Clark, som jobbet med datasikkerhet, ble dømt til 18 måneder betinget fengsel.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3