Da vi testet «Rick & Morty: Virtual Rick-ality» ble vi minnet på alt som ikke er bra med PSVR

- Greide ikke fullføre demoen engang.

3. april 2018 10:26
Hurra for «Job Simulator» til pc.

LONDON (PressFire.no): Av alle spillene jeg har til VR må det være «Job Simulator» som er det jeg drar fram oftest for å vise folk hva greia er.

Til HTC Vive med sin roomscale-VR er det kremen av interaksjon i en virtuell verden, der kontrollene er så enkle å skjønne, fysikken så bra og settingen såpass skrullete at alt bare klikker med én gang.

I et «roterom» av innhold hvor du kan fikle med alt, pælme ting rundt og ikke bry deg om å rydde opp blir det fort moro.

PSVR-versjonen er derimot en kraftig nedskåret variant, der du verken kan vandre rundt eller strekke deg særlig til siden, og hvor kamera-trackingen ikke greier å henge med i svingene om du snur deg til siden eller bak-fram.

Wubbalubba-osv.
Wubbalubba-osv.

Richard og Mortimer

Så her står jeg og spillet «Rick & Morty: Virtual Rick-ality» til PSVR. Et spill som kom til pc for et år siden, og som har utgivelse på PS4 om knappe to uker.

Her er «Job Simulator» parret med humoren og galskapen fra tv-serien, der du er blitt manet fram som en Morty-klone og skal gjøre en rekke ting for Rick – for eksempel å vaske undertøyet hans.

Men som med «PSVR»-versjonen av «Job Simulator» så er det amputerte greier, takket være kontrollene til PSVR.

Move-kontrollerne og området kameraet ser er rett og slett for lite. Faller ting på bakken er du rett og slett ferdig – du har ingen måte å plukke det opp på, ettersom kameraet ikke greier å følge med kontrollene helt ned til bakken.

Jeg fant ingen måte å faktisk komme meg videre for å gjøre det spillet ville jeg skulle.

Håpløs styring

Men med en gang spillet prøver å være finurlig, for eksempel når en alien leverer en «pakke» ute i innkjørselen, så kneler PSVR-versjonen helt. For å plukke opp pakken må jeg sende ut en hjelper (ved å kaste en ball i nærheten av pakken), en «Mr. Meeseek» som mimer etter dine egne bevegelser.

Så der står jeg og skal bruke «Mr. Meeseeks»-duden til å plukke opp noe fra innkjørselen, men det går bare ikke an. Det er ikke mulig å gjøre! Og det i Sonys eget testrom, hvor en skulle tro forholdene for PSVR var optimale!

Triste greier – men pc-versjonen er allerede ute, så om du har et av VR-settene der og liker «Rick & Morty» er det bare å kjøre på. Men styr unna PSVR-versjonen når den kommer.

Sorry, Sony, for alt det som er bra med PSVR-headsettet må dere snart komme med en ny og bedre tracking for kontrollene. Også kan utviklerne slutte å porte spill som krever store områder og presis bevegelsesstyring med Move-kontrollerne enn så lenge.

PressFire ble invitert til London for å teste dette spillet. Reise og opphold ble dekket av Sony PlayStation. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3