Da 17-åringen i Liverpool ramlet om mens han spilte på nett tok Dia grep – 8000 kilometer unna

Foreldrene skjønte ingenting da nødetatene sto på døra.

13. januar 2020 17:15

(PressFire.no): En gutt fra Liverpool i Storbritannia kan takke en snarrådig spillvenn etter å ha fått et illebefinnende under en spilløkt tidligere denne måneden.

Da Aidan Jackson (17) ramlet om og tilsynelatende hadde et anfall da han spilte på pcen sin på kvelden 2. januar, tok 21 år gamle Dia Lathora fra Texas grep – 8000 kilometer unna.

Hun sier til Liverpool Echo at hun plutselig ikke fikk kontakt med Aidan mer, og at hun hørte lyder som minte om noen som hadde et anfall.

- Jeg ble bekymret og spurte med en gang om hva som skjedde og om han var okay. Da han ikke svarte begynte jeg å lete opp nødnummeret i EU, sier Dia, som ikke fikk nødnummeret til å fungere, men til slutt fikk kontakt med de riktige etatene via et direktenummer.

- Noen svarte, og jeg måtte tvinge meg til å ikke være helt panisk.

Aidans mor og far ante fred og ingen fare da politiet plutselig stod på døra, som kunne fortelle at de hadde mottatt en telefon fra USA om at noen i huset var svært syk. På rommet fant de 17-åringen omtåket og bare delvis bevisst.

Han ble kjørt til sykehuset, hvor det ble gjort en rekke tester. Han er nå utskrevet og venter på svar på hva som kan være feil – dette er den andre gangen han har hatt et illebefinnende på et år.

Lathora ble sittende og høre på at nødetatene tok seg inn på rommet til vennen, og får ros fra alle kanter.

- Vi kan ikke få takket Dia og nødetatene nok for det de gjorde, sier mor Caroline Jackson.

- Vi sier alltid til ungene at de skal være forsiktige med hvem de snakker med på nett, men denne gangen var det uvurdelig.

- Jeg var kjemperedd og bekymret, men jeg er glad jeg holdt hodet kaldt nok til å ringe og få sjekket opp på ham. Det er bedre å være føre var, sier Lathora.

(Toppbilde: Faksimile, Sky News)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3