D-Pad Studio pusser opp «Savant Ascent»

Ti år etter lansering.

30. mars 2023 15:00

(PressFire.no): Norske D-Pad Studio, kanskje best kjent for «Owlboy», pusser opp sitt første spill.

Det er ti år siden «Savant Ascent», et spillet som ble basert rundt musikken til Aleksander «Savant» Vinter – hvor spilleren tar rollen som den mystiske Alkymisten, som dundrer av gårde opp et digert tårn.

Dette er et plattformspill av typen «twin-stick shoot-em-up», som går i et enormt tempo – i tråd med musikken.

Det er mer enn bare ny og forbedret grafikk her – D-Pad lover også nye baner, nye bosser, nye egenskaper og et helt nytt lydspor fra Savant selv.

– Det var egentlig en test for oss som utviklere. Vi måtte bevise at vi var i stand til å lansere spill, etter noen år med fiasko utviklingen av «Owlboy», ler Jo-Remi Madsen i D-Pad, og refererer til at utviklingen av det spillet tok …noe lang tid.

– Så vi bestemte oss for å utvikle et på 5 uker fra start til slutt for å sette fjerne all tvil. Men spillet ble en større hit enn vi forventet, og samarbeidet vårt med Savant har fortsatt siden den gang, til en slik grad at han nå jobber fast på teamet.

Aleksander «Savant» Vinter står også bak musikken til det kommende «Vikings on Trampolines».

«Savant Ascent: Anniversary Edition» slippes til PC, PlayStation, Xbox, Switch og mobil i sommer.

https://www.youtube.com/watch?v=Lw5RvCS53hs

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3