«CS:GO»-proffspilleren tatt i enda mer juks

Jukset seg til seier og titusenvis i premier i ESL-turnering - nå venter bøter og utestengelse.

22. oktober 2018 21:32
Her blir spilleren holdt tilbake idet han
sletter jukseprogrammet.

(PressFire.no): Det var rett før helga at Nikhil «Forsaken» Kumawat ble tatt i å jukse under LAN-turneringen eXTREMESLAND.

Bildene av Kumawat som febrilsk prøvde å slette jukseprogrammet (forsøkt skjult som Word.exe) fra datamaskinen gikk som en farsott i sosiale medier.

Kumawat og laget hans, OpTic India, ble sporenstreks diskvalifisert og sparket ut av turneringen. Faktisk gikk det så langt at lageierne bestemte seg for å oppløse hele laget.

Nå har ESL India også gått gjennom tidligere kamper spilt av laget, og funnet ytterligere grums.

For OpTic Gaming knuste motstander SRA i finalen i en offisiell ESL-turnering bare dager før juksingen ble kjent.

Pengepremien var riktignok «bare» på drøyt 50 000 kroner, men seieren ga også en plass i den langt større turneringen ESL Pro League Asia, hvor det spilles om mye mer.

De ESL-ansatte sjekket dermed harddisken som hadde stått i maskina Kumawat hadde brukt under finalen, og der fant de nøyaktig de samme Word.exe-filene som hadde blitt brukt til å jukse.

ESL er et medlem av etikkorganisasjonen ESIC, som vil behandle anklagene om juks.

Ifølge regelverket er juks å anse som et «level 4»-brudd, og medfører både bøter og utestengelse fra turneringer i opptil 24 måneder.

Men det er ikke alt Kumawat står ovenfor, for skulle vedkommende jukse to ganger, slik han har gjort, øker strafferammen opp til å kunne bannlyses fra turneringer i samme spill for alltid.

Dom er ventet om ikke lenge.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3