«CS:GO»-gamblingsiden saksøkes

Lagt inn i større søksmål mot Valve.

8. juli 2016 00:35
«TmarTn» (venstre) og «ProSyndicate»

(PressFire.no): For noen dager siden ble det kjent at to YouTubere hadde lurt millioner av følgere ved å utgi seg for å være kunder av en gamblingside, der de produserte videoer av at de selv spilte om penger der.

Problemet var at de eide nettsiden selv.

Trevor «TmarTn» Martin og Thomas «ProSyndicate» Cassell jublet foran kamera da de vant store pengepremier fra sin egen nettside, og fant på dekkhistorier om at de «tilfeldigvis hadde kommet over nettsiden».

Å ikke fortelle at de hadde økonomiske interesser i videoene de gjorde er forbudt ved lov i USA. Det er i praksis reklame for nettsidene, og må merkes deretter.

Etter stormen på internett har det skjedd mye rart, som kulminerte i at «TmarTn» lagde en video hvor han beklaget, for så å slette den kort tid etter.

Det kan nok ha en naturlig forklaring, for nå har selskapet, og de to eierne, blitt saksøkt.

CSGO Lotto har blitt lagt til i et eksisterende søksmål som i utgangspunktet var rettet mot Valve, for å ha opprettet et marked hvor spillere og andre tredjeparter kan dele på skins som casino-sjettonger.

Det skriver Polygon, som også har prøvd å få advokaten til nettsiden i tale, uten hell.

Søksmålet beskylder Valve og de forskjellige tjenestene for å la millioner av mennesker koble seg til med sine Steam-kontoer til nettsider som lar de gamble med skins – som igjen har en pengeverdi.

I søksmålet kommer det frem at saksøker mener Martin og Cassell aktivt har promotert CSGO Lotto som en gamblingtjeneste til mindreårige.

Dette søksmålet er i tillegg til et annet vi har skrevet om tidligere, som er fremmet for mange av de samme grunnene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3