«CS»- og «Dota»-bettingsiden Lounge bedyrer sin uskyld

Mener virtuelle gjenstander ikke har verdi, men skal søke om løyve likevel.

3. august 2016 09:46

(PressFire.no): Etter flere skandaler innenfor betting- og gamblingmiljøet i «CS:GO» den siste tida fikk til slutt Valve nok og sendte ut et brev til de involverte partene.

I brevet skrev Valve at bruken av automatiske roboter for bytting av skins var i strid med brukervilkårene til Steam, og at alle de involverte nettsidene som drev med fanteriet måtte slutte straks.

I praksis betydde det døden for nettsidene, siden det er vanskelig å drive tjenester som baserer seg på bytting av skins uten noen form for automasjon.

Mener skins ikke har en verdi

En av de som ble hardest rammet var CS:GO Lounge (eller DOTA2 Lounge, om du vil), den kanskje største av denne typen nettsider, som nå varsler at de skal legge om store deler av nettsiden.

- Virtuelle gjenstander i «CS:GO» og «Dota 2» har ingen pengeverdi, og bruken av disse av spillsamfunnet vårt var kun ment som underholdning, uten noen pengeinteresser.

Dette er en litt merkelig uttalelse, alt ettersom skins og gjenstander i begge spillene kan legges ut for salg og har en veldig tydelig «børs»-verdi.

Nettsiden sier de ikke tok noen form for kommisjon (penger per spill) før i juni 2016.

De skal nå søke om løyve til driften av gamblingsiden på lik linje med mer legitime selskaper ala Unibet og Betsson, men synes prosessen fra Valve har vært forvirrende.

Stenger for en rekke land

Nettsiden kommer til å innføre strengere verifiseringsrutiner for brukerne, og minner om at folk må være over atten år for å spille på siden. De stenger også ned all funksjonalitet (untatt å «ta ut» ting som allerede er vunnet eller lagt inn) for en rekke land og områder:

Belgia, Frankrike, Fransk-Guinea, Guernsey, Gibraltar, Irland, Isle of Man, Jersey, Martinique, Fransk-Polynesia, Reunion, Mayotte, Tyrkia, Spania, Skottland, Israel, England, Wales, Nord-Irland og USA.

Norske spillere kan fortsette å bruke tjenesten, men Lounge sier de ikke vet hva som skjer med eventuelle spillgjenstander etter fristen fra Valve om å stenge siden går ut.

De sier heller ingenting om det Valve faktisk har slått ned på: Bruken av bots.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3