«CS:GO»-liga utestenger alle russiske lag som følge av krigen i Ukraina

1. mars 2022 15:15

​(PressFire.no): BLAST Premier er en av de største proff-ligaene innenfor e-sporten «CS:GO» i Europa.

Nå går arrangøren ut på Twitter og sier at de ikke lenger vil tillate at russiske lag får spille i deres turneringer og ligaer, på bakgrunn av konflikten i Ukraina. 

Torsdag forrige uke invaderte Russland etter måneder med oppbygging og samling av tropper ved grensene, og det kjempes harde kamper i store deler av landet.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/jP1rbXahAb">pic.twitter.com/jP1rbXahAb</a></p>&mdash; BLAST Premier (@BLASTPremier) <a href="https://twitter.com/BLASTPremier/status/1498623081304276993?ref_src=twsrc%5Etfw">March 1, 2022</a></blockquote>

Dette vil potensielt hindre klubber som Gambit Esports, Virtus Pro, Team Spirit og ForZe i å delta. Gambit vant forrige sesong av ligaen.

Samtidig avlyses CIS-kvalifiseringen til ligaen. CIS-regionen inkluderer landene Aserbajdsjan, Armenia, Hviterussland, Kasakhstan, Kirgisistan, Moldova, Russland, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Ukraina.

– Vi beklager til fansen og spillerne i regionen for denne avgjørelsen, men vi mener det ikke er sømmelig at denne begivenheten arrangeres på dette tidspunktet, skriver BLAST.

– Gaming og e-sport samler personer fra alle raser, land og trossamfunn. Vi håper situasjonen i verden reflekterer dette så snart som mulig.

BLAST føyer seg dermed inn i rekken av organisasjoner og idretter som utestenger russiske lag og organisasjoner, og følger Den Olympiske Komites anbefaling om å ikke inkludere russiske idrettsutøvere og -ledere i tiden fremover.

FIFA og UEFA varslet mandag at russiske fotballag og landslag ikke får delta i internasjonale turneringer, mens flere andre idrettsorganisasjoner og -forbund vurderer hvilke steg som skal tas.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3