Crytek saksøker «Star Citizen»-studioet

14. desember 2017 12:11

(PressFire.no): Spillselskapet Crytek saksøker nå studioet bak det hyperambisiøse spillet «Star Citizen» for kontraktbrudd.

I saksdokumentene vil Crytek, gjennom spillmotoren CryEngine, ha en del av æren for at de klarte å hente inn 150 millioner dollar i en folkefinansieringskampanje.

- Bryter kontrakten

Den tyske utvikleren av CryEngine hevder videre at de formaliserte en avtale hvor de forpliktet seg til å blant annet kun bruke spillmotoren i alle spill.

I tillegg skal de ha inngått avtale om å samarbeide på videreutvikling av CryEngine og promotere motoren i spillene sine.

Crytek anklager Cloud Imperium for å bryte kontrakten på en rekke punkter – hvor de på den ene siden mener de ikke bruker motoren der de forpliktet seg til å bruke den, men også at de bruker den på et av spillene sine uten å promotere motoren.

- Grunnløst

Cloud Imperium svarer til Wccftech.com at de anser søksmålet som grunnløst.

- CIG har ikke brukt Cryengine på lenge, siden vi byttet til Amazons Lumberyard. Dette er et grunnløst søksmål som vi kommer til å forsvare oss kraftig mot.

«Star Citizen»-prosjektet består i dag av to deler – «Star Citizen» som et pågående massivt nettspill, mens «Squadron 42» er spillets historiebaserte del som kan spilles av en person.

Det er usikkert hvilke del Crytek mener bruker Cryengine-teknologi. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3