«Crysis»-skaperen i trøbbel?

Ansatte har ikke fått lønn på månedsvis, ifølge kilder.

13. desember 2016 14:14

(PressFire.no): Spill- og spillteknologiselskapet Crytek, som blant annet har stått bak spill som «Crysis» og spillmotoren CryEngine, kan nå være i økonomisk trøbbel – ansatte hevder å ikke ha fått lønn på flere måneder.

«Crysis 3».

Vanskelig i hele 2016?

Eurogamer skal også ha vært i kontakt med flere ansatte i Frankfurt-avdelingen til den tyske spillutvikleren som hevder å ikke ha fått lønn på to måneder.

Kilden skal ha ytret frustrasjon over at ledelsen ikke har klart å kommunisere situasjonen til de ansatte på en ordentlig måte.

Også ansatte fra kontorene i Budapest og Sofia skal ha rapportert om manglende utbetalinger, og det hevdes at det skal ha vært problemer med lønn gjennom hele 2016.

Ifølge en kilde til Kotaku skal ledelsen på fredag i forrige uke ha fortalt de ansatte at det jobbes med å hente penger, men at de ikke skal ha lykkes ennå.

«Homefront: The Revolution».
«Homefront: The Revolution».

Også i 2014

Dette er ikke første gang Crytek har slitt økonomisk – sommeren 2014 kom det lignende rapporter om manglende lønninger og tomme kontoer.

Den gangen kommenterte Crytek-ledelsen situasjonen og bekreftet at de hadde slitt i det de kalte for en «overgangsperiode». De måtte også selge unna «Homefront: The Revolution» for å redde selskapet.

Situasjonen så ut til å ha ordnet seg og frisk kapital skal ha reddet selskapet den gangen, men bare to og et halvt år etterpå ser de altså ut til å ha problemer igjen.

I 2011 anklaget også en blogg selskapet også for å «behandle de ansatte som kjøttstykker», noe ledelsen kategorisk avviste.

Crytek sitt hovedkontor er i Frankfurt, men har i tillegg studioer i Sofia, Budapest, Istanbul, Kiev, Seoul og Shanghai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3