- «Crysis 3» er vårt mesterverk

Kritikken skyldes slitasje, mener sjefen.

4. mars 2013 13:22

(PressFire.no): «Crysis 3» fikk kanskje ikke den universelle hyllesten utvikleren hadde håpet på. Anmeldere har vært ganske enige om at spillet bare er litt over middels.

Vår anmelder trillet terningkast fire og spør om serien i det hele tatt har livets rett i dagens klima for skytespill, på tross av det gode håndverket og grafikken.

Men sjefen for serien, Cevat Yerli, er ikke i tvil – «Crysis 3» er det klart beste i serien.

- Alle aspekter er bedre

- Det er bedre enn «Crysis 2». Det er bedre enn det første «Crysis»-spillet. Både teknisk, kreativt og historiefortelling – alle aspekter, forteller han til mcvuk.com.

Dette kommer etter at spillet har en lavere gjennomsnittskarakterer enn de to forløperne.

Yerli mener likevel at dette ikke skyldes kvalitetene, eller manglende kvaliteten i spillet, men på grunn av slitasje og at de visstnok forutså at det kom til å få lavere karakterer.

Han forteller at de undersøkte rundt 20 spill hvor de andre, tredje eller fjerde spillet fikk mye hardere medfart hos anmeldere.  

Det skyldes slitasje i denne konsollgenerasjonen, ifølge Yerli:

- Noen spill har mistet 20 prosent, selv om spillene fremdeles er ganske gode. Det skyldes en viss slitasje med den aldrende generasjonen. Markedet er på nedtur.

Kan ikke konkurrere med folks minner

Han mener dagens generasjon ikke leverer etter det han mener er folks «radikale forventninger» og at de slapp disse forventningene med det første spillet i serien.

Man kan ikke konkurrere med de subjektive minnene til folk, mener Yerli.

- Folk husker det første «Crysis»-spillet som større enn det egentlig var, fordi det hadde en større innflytelse da det kom.

Til slutt påpeker han at de kunne ha gjort mer om de kun utviklet spillet for pc, men at det ikke hadde vært nok penger i det om de utelot konsollversjonen av aspillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3