Criterion roer ned «Need for Speed», skal fokusere mer på «Battlefield»

21. september 2023 13:53

​(PressFire.no): Criterion er kanskje best kjent for å lage høyhastighets bilspill, med serier som «Burnout» og senere «Need for Speed» under beltet.

De produserte spill i «Need for Speed»-serien som «Hot Pursuit» og «Most Wanted», og var i mansjen sist med sitt«Need for Speed Unbound» – et spill vår anmelder syntes var «forglemmelig» og ga terningkast tre.

Men nå varsler Criterion at de roer ned bilspillfokuset.

De går nå fra å være en del av EA Sports-avdelingen hos EA til å bli med i den nye EA Entertainment – som er en rebranding av EA Games.

Det betyr at selskapet nå heller skal jobbe på «Battlefield»-serien, noe EA Entertainment-sjef Vince Zampella bekrefter i en uttalelse.

Studioet var med og hjalp til på utviklingen av både «Battlefield V» og «Battlefield 2042».

– Som vi har uttalt tidligere så er vi «all in» på «Battlefield». I dag blir Criterion med i våre «Battlefield»-studier i verdensklasse, dedikert til å ta oss inn i en ny æra for serien, sier Zampella.

– Mesteparten av teamet skal jobbe sammen med DICE, Ripple Effect og Ridgeline.

Han forklarer videre at Criterion også skal se på hva fremtiden til «Need for Speed» skal være, men at det nå er et «kjerneteam» som skal jobbe med å «forme det neste for serien».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3