«Crackdown 3»-studioet kjøper utviklerne av «Dear Esther» og «Everybody’s Gone to the Rapture».

14. august 2018 11:25

(PressFire.no): Britiske Sumo Group og Sumo Digital kan nå fortelle at de har sikret seg det britiske studioet The Chinese Room.

Chinese Room er kjent for å stå bak «Dear Esther», «Everybody’s Gone to Rapture» og «Amnesia: A Machine for Pigs».

Det kommer etter at studioet i fjor måtte se seg nødt til å si opp alle unntatt tre utviklere, noe som kom etter at sjefen i studioet Dan Pinchback blant annet skal ha fått problemer med helsa.

De reduserte dermed ansatte til en liten kjerne på tre utviklere, hvor den ene også takket for seg i juli for å starte sitt eget studio.

Trolig er det derfor Dan Pinchbeck og Jessica Curry som nå innlemmes i Sumo Digital.

The Chinese Room har jobbet med «The 13th Interior» - et prosjekt tidligere var døpt «Total Dark» og som har gått treigt.

Sjefen for Sumo Group, Carl Cavers, forteller i kunngjøringen at Pinchbacks kreative evner blir verdifull. Han mener også at et studio som er lokalisert sør i England åpner nye dører for dem.

Pinchback forteller i samme melding at de jobber med flere spillkonsepter og at de anser dette som et nytt kapittel for The Chinese Room.

Det hører også med til historien at det i anledning E3 i år ble kjent at Sumo Digital nå leder hele utviklingen av «Crackdown 3» - Dave Jones og Reagent Games er ikke lenger involvert. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3