«Counter-Strike: Global Offensive» bekreftet

Kommer til konsoller, PC og Mac i 2012.

13. august 2011 12:20

I går skrev vi om ryktene om at Valve nå er i testfasen av en oppfølger til et av tidenes mest populære onlineskytespill - «Counter-Strike». Det lå også rykter i lufta om at Valve kom til å sende ut en pressemelding innen 24 timer, og denne gangen stemte jammen ryktene.

Nå har Valve bekreftet at spillet får navnet «Counter-Strike: Global Offensive» og kommer i starten av 2012. De skriver også at spillet utvikles til PC, Mac, Xbox 360 og PlayStation 3 - hvor de skal selges via de digitale nettbutikkene PlayStation Network og Xbox Live Arcade. PC og Mac-versjonene vil naturligvis selges via Steam.

- «Counter-Strike» overrasket spillbransjen da en MOD nærmest umiddelbart etter slippet i august 1999 ble det mest spilte online actionspillet til PC i verden, sier Valves Doug Lombardi i pressemeldingen og lover at oppfølgeren vil utvide på suksessformelen som gjorde det første spillet til en gigantsuksess.

Videre flagges det nye moduser, matchmaking, leaderboards og mer. Ryktene om oppdaterte versjoner av kjente og kjære kart blir også bekreftet, i tillegg til at det kommer nye figurer, våpen og kart.

Valve har foreløpig ikke sluppet noen videoer eller skjermbilder fra spillet, men forteller at spillet skal vises under Eurogamer Exp (22-25. september) og Penny Arcade Expo Prime (26-28. august). 

«Counter-Strike: Global Offensive» slippes tidlig i 2012 og utvikles til PC, Mac, Xbox 360 og PlayStation 3.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3