– «Counter-Strike 2» er rett rundt hjørnet

Beta slippes innen en måned, ifølge kilder.

5. mars 2023 23:59

​(PressFire.no): Ryktene har svirret lenge om at «CS:GO» skulle bli oppdatert med en ny og bedre spillmotor under panseret, slik «Dota 2» fra samme selskap fikk for en del år tilbake, men det kan nå virke som om Valve skritter enda noen hakk frem.

Tidligere denne uka oppdaterte Nvidia grafikkdriverne sine til å støtte et mystisk «Counter-Strike 2», og i februar la Valve inn nye «CS»-logoer.

Nå skriver veteranjournalist Richard Lewis i en artikkel at han har kilder på at dette er en legitim oppfølger til «CS:GO» er rett rundt hjørnet. Lewis har jobbet med å dekke e-sportbransjen fra innsiden i en årrekke.

Utviklingen av oppfølgeren skal være grunnen til at lite er gjort på «CS:GO» den siste tida.

Spillet skal kjøre på Valves nyeste spillmotor Source 2, som også driver «Half-Life Alyx». Det sies også at spillet vil ha 128 «ticks» som standard, altså at spillet kommuniserer med serverne 128 ganger i sekundet, over 64 som er i dagens spill – som vil gjøre at spillet føles raskere.

En gruppe proffspillere skal allerede ha fått testet spillet hos Valve, ifølge kildene. En beta-test av spillet skal angivelig komme så tidlig som denne måneden, og senest 1. april.

Da Valve oppå det hele har oppdatert sine kanaler i sosiale medier med nye logoer så har stemningen blitt rimelig elektrisk. Folk er gira på å prøve noe nytt!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3