«Counter-Strike 2» er nå lansert

27. september 2023 22:40

​(PressFire.no): «Counter-Strike Global Offensive» er over og ut – fra og med i dag er det «Counter-Strike 2» som gjelder.

Valve har tatt skrittet og gjort betatesten av sin nyeste versjon av «CS» til den eneste – som, om vi teller godt etter, faktisk er den femte utgaven av serien. Spillet forblir gratis.

De som har hatt tilgang til «CS2» har tidligere fått muligheten til å velge hvilken versjon som skulle starte fra Steam, men nå forsvinner altså den muligheten helt, og «CS:GO» er dermed pensjonert.

«Counter-Strike 2» har, som vi tidligere skrev om, ikke de voldsomme endringene, selv om en rekke småting er blitt skrudd til.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="zxx" dir="ltr"><a href="https://t.co/SM57ZVCTmI">pic.twitter.com/SM57ZVCTmI</a></p>&mdash; CS2 (@CounterStrike) <a href="https://twitter.com/CounterStrike/status/1707133016345338334?ref_src=twsrc%5Etfw">September 27, 2023</a></blockquote>

Det grafiske er, selvfølgelig, jekket en del hakk opp fra tidligere, og det har implikasjoner ut over å bare se langt bedre ut – realistiske skygger betyr at du nå kan se eller bli sett der du tidligere fikk stå i fred.

Røykgranatene er også mer dynamiske, lyder har blitt skrudd til og hele kjøpemenyen endret. Du kan lese mer om endringene fra vår test her.

Betatestingen startet med bare ett kart, de_dust2, men fikk etter hvert både flere baner, et mer flashy system for å velge baner og andre endringer. Tuscan er dessverre ikke inkludert enda – og modusen «Danger Zone» mangler.

Disse banene er med.

Som med «Dota 2» sin overgang til den nye spillmotoren er det altså «det samme» spillet vi får servert her, men håpet er jo at utviklerne nå som de har mer moderne verktøy å jobbe med vil gjøre det de også gjorde med Valves andre onlinespill.

For i «Dota» kom de store endringene som perler på snor etter at «hovedspillet» var flyttet over. Spennende tider for «CS»-fansen, med andre ord.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3