Costume Quest

Dette er det perfekte Halloween-spillet!

For et år dette har vært for nedlastbare konsollspill. De har kommet som perler på ei snor i form av blant annet «The Misadventures of P.B. Winterbottom», «Joe Danger», «DeathSpank», «Limbo», «Scott Pilgrim: The Videogame», «Lara Croft and the Guardian of Light», «Comic Jumper» og «Super Meat Boy».

Billige, berikende, og ofte timeslange spillopplevelser som byr på langt mer enn den gjengse butikktittel. 

Eventyrrollespillet «Costume Quest» kan kanskje vise seg å bli det mest sjarmerende og populære av dem alle, og det til tross for at spillet tar for seg et fenomen (inntil nylig) ganske eksklusivt for amerikanere.

KNEP ELLER KNASK?

I spillet følger vi en liten skokk rakkerunger på «halloween» (eller allehelgensaften, slik vi kaller det her på berget) mens de går på hus-til-hus-aksjon med sin egen form for knask-eller-knep-bøssebæring.

Den søte, visuelle stilen kan vi takke Tim Schafer (mannen bak blant annet «Monkey Island»-serien, «Day of the Tentacle» og «Grim Fandango») og hans utviklerstudio Double Fine med spennende tegneserieillustratør Tasha Harris i tet for. Figurdesignet står også en annen Schafer-kjenning bak, nemlig «Psychonauts»-designer Scott C. 

Det viser seg raskt at «Costume Quest» har mer enn bare søt godteriinnsamling under panseret. Hovedpersonens søster (eller bror, avhengig av hvem du spiller som) blir kidnappet av noen sukkerhungrige troll, og det blir din oppgave å redde vedkommende fra å bli spist — siden hun eller han tilfeldigvis var utkledd som et kjempedrops under ugjerningen.

Du slår deg raskt i hop med en liten pjokk i ridderdrakt, og sammen med ditt eget robotkostyme — alt opprinnelig laget av sølvfolie og pappkartong — legger dere på firsprang etter monstrene. Først må imidlertid forstaden dere bor i tømmes for snop. Snart dukker imidlertid tjuvraddtrollene opp i stedet for de godmodige foreldrene - og kostymene du og din venn har på dere blir til virkelighet.

Fantasien har virkelig fått utløp i «Costume Quest», og det er nesten rørende å se barnas innbilningskraft idet litt svart laken, en tiara og lang dorull er alt som skal til for å lage en skyggeninja, frihetsgudinnen og regnbueenhjørninger.


Denne håndfullen forskjelligartede kostymer bidrar faktisk til et ikke så rent lite strategisk element i de turbaserte kampene mot godtemonstrene, der alle har sine dårligere og gode egenskaper.

Sleng på en drøss humoristiske dialoger (i nedskreven, ikke snakket form), myriader av småoppdrag, tre store nivåer og flere refererende nikk til Tim Schafers tidligere spillografi, og du sitter på en gavepakke for store og små den kommende «Halloween»-helga. Det slår i alle fall å fryse rumpa av seg ute i oktoberkulda.

NB! «Costume Quest» er i salg nå til både Xbox Live og PlayStation Network, og koster like i underkant av en hundrelapp.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3