Corpse Granny

Ta livet av bestemor. Igjen.

(PressFire.no): Zombiene er tydeligvis de nye vampyrene, og i dette sjarmerende mobilspillet er planen å rydde dem av banen ved hjelp av ildkuler og andre remedier.

I spissen for de levende døde har du Corpse Granny sjæl - ei seig, gammel dame som tasser rundt med hodeskalleveska si og nekter å hvile i fred.

«Corpse Granny» er et puzzle-spill der tyngdekraften tas i bruk for å kverke zombiene som er spredd utover skjermen.

Med et sveip med fingeren skjærer du løs ildkuler og manipulerer omgivelsene; vipper en eske eller sender en kampestein av gårde, som i tur og orden tar livet av de levende døde en gang for alle.

I fotsporene til «Cut the Rope»

Spillmekanikken kjenner en igjen fra fjorårets bestselger «Cut the Rope», men denne gangen er det i en litt annen variant og satt til en helt annen setting.

Selv om prinsippet er ganske likt, skal det sies at det føles hakket mer givende å zappe zombier enn å guide godteri til en liten hårball.

Etter hvert som du pløyer deg gjennom de totalt 45 brettene, blir spillet mer og mer komplisert. Du introduseres blant annet for ildkuler som bare kan treffe overflater tre ganger før de oppløses eller som må styres av gyroskopet i apparatet du spiller på.

Du har ikke alltid så lang tid til rådighet, og belønnes med stjerner etter hvor raskt brettene blir ferdige.

Skulle noe vise seg å være for vanskelig er det mulig å kjøpe seg fri for et par kroner. Men det blir nok ikke et problem.

I letteste laget

Spillet er nemlig ikke så komplisert. De fleste likene står på stedet hvil og den gamle røya gjør heller ikke så mye motstand, bare stavrer seg sakte av gårde.

At hun rusler unna kan være utfordrende, altså - spillet har sine øyeblikk der en blir tvunget til å vri nøtta. Men det er lite som får deg til å lure i lengden.

Det vil forhåpentligvis bli løst med fremtidige utvidelser.

På nett finnes det også en level editor, og de beste brettene skal gjøres tilgjengelige for alle. Da denne anmeldelsen ble publisert var det ikke lagt ut noen enda, så det gjenstår å se hvor stor enstusiasme spillerne kommer til å vise. 

Funksjonen skaper i hvert fall potensial for å forlenge levetiden på «Corpse Granny» betydelig.

Spillet er veldig gjennomført, og har alt fra vellagde menyer som dratt ut av et tidlig LucasArts-spill til finurlige animasjoner når du tilfeldigvis sveiper over en zombie med fingeren. Grafikken ser flott ut og soundtracket er sjarmerende, om enn hakket for gjentagende.  

Alt i alt er «Corpse Granny» en solid puzzler med et artig uttrykk. På tross av at spillet er i overkant enkelt og kort, er det unektelig gøy å ta knekken på gamla.

Tilgjengelig for 7 kr til iPhone og 21 kr til iPad.

Oppsummering
Positivt
Solid og gjennomført puzzler med fin grafikk.
Negativt
Lite innovativt og lite utfordrende.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3