«Cooking Mama» til Switch er ute, men også ikke ute?

Schrödingers kokk.

7. april 2020 15:57

(PressFire.no): «Cooking Mama»-serien har fermentert og vokst til å bli 13 spill stor siden det første spillet kom til Nintendo DS i 2006.

I april skal i teorien det nyeste spillet, «Cookstar», lanseres 9. april her i Europa, mens amerikanerne allerede (igjen, i teorien) har fått spillet i lankene.

Unicorn food?

Eller kanskje ikke? Lanseringen i Statene har nemlig ikke gått slik den skulle, og alt har egentlig bare blitt et salig rot – og nå vet ingen hva som skjer med spillet.

For spillet kom ut i noen få butikker i USA 31. mars – i tillegg til at det hadde en oppføring på Nintendo Switch via nettbutikken eShop i noen timer, før Nintendo vasket hendene totalt og fjernet spillet både der og fra sine nettsider.

En PS4-versjon ble også annonsert, men den utgaven har ikke fått en utgivelsesdato enda, om den i det hele tatt er under utvikling.

Ingen forklaring på hvorfor Nintendo har fjernet spillet er kommet, og utgiverne har vært helt tause. Det har fått en haug med hypoteser til å florere blant fansen i sosiale medier.

En av disse er at spillet, som merkelig nok ble annonsert som et «blockchain»-spill med kryptoteknologi og kryptobasert DRM, inneholdt såkalt krypto-mining i bakgrunnen mens du spilte og dermed overopphetet spillkonsollen.

Dette viser seg derimot å være feil, noe kodesnokere og utviklerne selv har bekreftet bare å være tøys. På Twitter sier utviklerne av spillet, 1st Playable, at de er frustrert over hele distribusjonssituasjonen, men at de ikke har noe med det å gjøre.

Andre mener at spillets utgivere har gått dukken, mens de mer crazy mener det er en konspirasjon hvor spillets japanske skapere Office Create faktisk ikke har lisensiert ut spillet i det hele tatt.

Utgiverne av spillet, Planet Entertainment, har fjernet sine pressesider fra spillets hjemmeside.

Uansett hva som stemmer så er spillet både ute og ikke ute – enkelte har funnet spillet til salgs i noen få amerikanske butikker, men enn så lenge er det ikke mulig å kjøpe det via Switch eShop.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3