«Cooking Mama»-fiaskoen har tatt en ny vending - ga ut spillet uten å ha lisensen

Og PS4-versjonen var bare oppspinn...

18. april 2020 16:47

(PressFire.no): At det var «Cooking Mama» som skulle stå for et av de mer dramatiske spillslippene på mange år var det nok ikke mange som så for seg.

For litt siden skreiv vi om utgiverne Planet Entertainment som ga ut spillet til Switch – men hvor spillet bare etter noen timer ble fjernet helt fra Nintendo eShop. Nintendo virket å ha vasket hendene helt på spillet, uten at noen visste hvorfor.

Spillet er altså helt ferdig, og flere har fått tak i det fysisk hos enkelte utsalgssteder, men det har blitt fjernet alle plasser på nett.

Klikk for større.

Nå kommer forklaringen: De japanske eierne av spillserien, Office Create, som hadde inngått en avtale med Planet Entertainment om å lage spillet i august 2018, har satt ned foten.

Spillet nådde ikke kravene om kvalitet som japanerne ønsket. En rekke feil og mangler i spillet skal ha blitt påpekt da de undersøkte spillet, men ifølge Office Create ble ikke disse rettet på noe tidspunkt.

I stedet skal Planet Entertainment ha lansert spillet uten å si ifra, og uten å fikse noen av feilene.

I tillegg sier Office Create at den annonserte PS4-versjonen av spillet bare er rent oppspinn. De har aldri lisensiert ut en slik utgave, og Planet Entertainment har aldri fått lov til å lage den.

- Vi evaluerer alle rettslige muligheter mot Planet for å sikre våre kunder, merkevarer og «Cooking Mama»-serien, skriver Office Create i en uttalelse.

- 30. mars ga vi beskjed til Planet om at vi øyeblikkelig sier opp lisensavtalen på grunn av deres forsettelige brudd på kontrakten. Til tross for dette fortsetter Planet å markedsføre og selge det uautoriserte spillet på nettsiden sin, stikk i strid med våre rettigheter.

Så dett var dett for spillet – og sannsynligvis også akkurat denne utgiveren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3