«Control»-eiere fikk plutselig oppgradering til next gen-versjon, før det ble tatt tilbake

- Ikke mulig å oppgradere, sa utgiverne tidligere.

12. september 2020 20:29

(PressFire.no): For noen uker siden ble det klart at utvikler Remedy skulle lage en oppdatert versjon av «Control» på PlayStation 5 og Xbox Series X, som sannsynligvis vil jekke opp det grafiske til å være nærmere den flotte pc-versjonen.

Men personer som har kjøpt «Control» på PlayStation 4 eller Xbox One ville ikke få en gratis oppgradering av spillet – dette skulle i stedet være forbehold de som eide «Ultimate Edition»-utgaven.

Dette falt ikke i god jord hos mange av de som kjøpte spillet, både fordi spillet er forholdsvis nytt, men også fordi ganske mange andre utviklere har tilbudt tilsvarende oppgraderinger gratis.

Med andre ord ville alle som nettopp hadde kjøpt spillet måtte punge ut fullpris igjen for å få denne oppdaterte versjonen. Utgiverne i 505 Games forklarte at de ikke hadde funnet en måte å la alle få denne oppgraderte versjonen.

- Alle muligheter vi undersøkte hadde en eller annen blokkering, og disse blokkeringene gjorde at minst én gruppe av spillere ville blitt ekskludert av en oppgradering av diverse årsaker, skrev 505 Games i en bloggpost.

- Per i dag så kan vi ikke tilby en oppgradering til alle, og å etterlate en gruppe føles urettferdig. Vi skjønner at dette ikke er det dere ønsker å høre.

Men så gjorde de det likevel – for plutselig merket «Control»-eiere på PlayStation 4 at deres utgaver var blitt til «Ultimate Edition»-varianten.

Flere gikk ut i sosiale medier og viste bilder av at de kunne laste ned denne totalpakken, som var identisk med den vanlige utgaven, pluss en egen «next gen»-lisens. Dermed så det ut til at 505 Games hadde funnet en måte å gjøre det på likevel.

Men lykken var kortvarig – bare noen timer etter det hele spredte seg i sosiale medier, ble oppgraderingene trukket tilbake. «Ultimate Edition» ble reversert tilbake til standardutgaven.

Å si at tilbakemeldingene på dette har vært negative er en grei underdrivelse, men så langt har ikke 505 Games kommet med en forklaring på hva som har skjedd.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3