Conner (11) utvikler dataspill for kreftsyke barn

Overskuddet går til veldedighet.

23. januar 2012 13:03

(PressFire.no): Conner Haines er 11 år og har allerede utviklet fire spill til Apple-plattformer. Han har til og med grunnlagt sitt eget spillselskap – flipflopgames.

Nå starter han også sin egen veldedighetsorganisasjon kalt BElieve, hvor han gir kreftpasienter mellom 5 og 12 år muligheten å få sin egen spillidé realisert. Det er Haines selv som skal utvikle dem, og overskuddet går til kreftorganisasjonen Make-A-Wish Foundation.

På nettsidene sine har Haines lagt ut en liten oppskrift og rammeverk for hvordan idéen skal formidles. Han ber også om at idéen ikke er for vanskelig for ham å utvikle - «jeg er bare 11 år», skriver han.

Idéen til det veldedige tiltaket skal ha kommet fra familiens egne erfaringer med kreft – 14 år gamle Lauren Haines fikk diagnosen akutt lymfoblastisk leukemi da hun var to og et halvt år gammel, forteller moren til Conner til berksmontnews.com.

Det er også de to sykehusene, Hershey Medical Center og barnesykeshuset i Pennsylvania, hvor Lauren ble diagnostisert og behandlet for kreften som først får muligheten til å sende inn spillidéene sine.

Conner begynte å utvikle spill i oktober 2011 og skal ha brukt rundt to uker på sitt første spill, men har nå utviklet hele fire spill. Erfaringen han har fått siden da gjør at han nå bare hadde trengt noen timer på å utvikle noe tilsvarende det første spillet.

«That Chipmunk Bob» er det mest populære spillet til Flipflopgames og har blitt lastet ned over 1400 ganger. Det finnes nå tre versjoner av «That Chipmunk Bob» - en gratisversjon med to episoder, en med ti episoder som koster 99 cent og en gratis juleversjon med fem episoder.

I tillegg har han utviklet «Kids Time Clock» og har spillene «Rain Drops Forever» og «Take Me Back» i utvikling. Conner Haines bruker utviklingsverktøyet Gamesalad for å utvikle spillene. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3