Commodore 64 gjør comeback

Men ikke slik du tror...

5. november 2011 13:10

(PressFire): Hvem har vel ikke et eller annet forhold til Commodore 64? Denne revolusjonerende datamaskinen har fortsatt en form for utviklerstøtte gjennom en rekke små C64-laug verden over – som sammen koser seg med å tyne den nå eldgamle maskinvaren til bristepunktet.

Nå kommer det en helt ny og kraftig «oppfølger». Denne «C64x», som den kalles, viser seg å være en ulv i fåreklær.

For den nye maskinen vil se så godt som identisk ut som den gamle, men ha en rekke nye funksjoner.

For eksempel er en DVD-brenner og minnekortinnganger pakket inn, og det er ymse tilkoblingsmuligheter bak til alt av audiovisuelt snadder. USB, HDMI, DVI og VGA er blant portene vi kan dytte ting inn i – om det er lov å si.

Les mer: Endelig kommer «Prince of Persia» til Commodore 64 - 22 år etter!

Det vil komme to forskjellige versjoner av Commodore 64x-en, en «versting» og en litt mer moderat utgave. Samtidig vil det være mulig å bare kjøpe skallet (inkludert minnekortinnganger) for de som vil pakke inn sin egen datainnmat.

Begge versjonene vil ha WiFi og Bluetooth, mens den beste vil ha 8GB minne og 2TB harddisk – begge dobbelt så mye som i den svakere varianten. Det vil også være en forskjell på prosessor- og GPU-kraft, samt bedre muligheter for senere oppgraderinger på den dyreste av de to.

Det loves videre at tastaturet skal være en god del bedre enn på originalen, men fortsatt ha den mekaniske følelsen vi kjenner så godt fra originalen.

C64x kommer med et eget operativsystem kalt Commodore OS Vision, men du kan også installere Windows. En morsom funksjon er at du kan starte maskinen rett til den kjente og kjære READY-skjermen om du skulle ønske å ta en runde med de gamle klassikerne plattformen har å by på.

Prisen er nok den store faktoren her, og det vil svi greit på godteposen – Rundt 8500 kroner for topputgaven uten skjerm. Du kan lese mer om datamaskinen her.

Om systemet støtter en Datasette-spiller vites dessverre ikke..

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3