Comeback-drama da OG slo PSG.LGD i «Dota 2»-gigantturneringen

Cashet inn 93,5 millioner kroner etter nesten fem timer lang finale.

27. august 2018 13:45

(PressFire.no): Det ble bonansa under finalespillet i helgens gigantturnering i «Dota 2» da det europeiske laget OG slo kinesiske PSG.LGD.

Ikke før det var klokket inn nesten fem timer ble det hele avgjort via to store comeback-kamper av europeerne, ledet av den danske lagkapteinen Johan «N0tail» Sundstein.

Nok en gang hadde prispotten brutt rekorden for «største pengepremie innen e-sport», og OG kunne kassere inn 93,5 millioner kroner for førsteplassen.

Men det var ikke uten dramatikk. I finalen så det lenge ut til at det kinesiske laget skulle kunne ta hele turneringen, selv om OG tok den første kampen av i alt fem.

Kineserne, med en av de beste spillerne for tiden, Xu «fy» Linsen, i førersetet, giret betraktelig opp etter dette, og tok både kamp to og tre overbevisende. God strategi og gode valg gjennom begge kampene gjorde at de greide å holde seg unna OGs kjernespillere, men likevel presse seg opp til basen.

Det siste pushet.

Timeslang kamp 

Det tok seg til i kamp fire, som varte i over en time, og som inneholdt nesten non-stop action. Kampen gjennom var det så mange teamfights at det var vanskelig å holde følge.

Galskapen toppet seg i en kampreddende matematikkoppvisning sjeldent sett i spillet. Med fire helter rundt seg (og uten mulighet for å overleve) som slo fra seg, begynte OGs stjernespiller Anathan «Ana» Pham å regne ut hvor mye han manglet for å kunne kjøpe seg tilbake.

Midt i dødskampen begynte han å selge unna gjenstander, og rakk akkurat å få nok penger før han ble tatt av dage. Dermed kunne han kjøpe seg inn igjen for å redde basen.

Du kan se det hele her i denne Reddit-videoen, som viser spillerperspektivet til «Ana».

Det hele ledet til en rekke teamfights hvor Sebastien «Ceb» Debs flere ganger fikk inn gode calls med sin Axe, selv om «fy» flere ganger reddet laget sitt med strategiske snøballer fra sin Tusk. OG endte til slutt opp som vinnerne .

Vant til slutt

Men da OG valgte en heller uortodoks kombinasjon av helter, inkludert Zeus, Rubick og Magnus, tre helter som ikke akkurat er innenfor spillets aktive meta for tiden, i den siste kampen – for så å bli knust så hardt det første kvarteret at LGDs support Earth Shaker hadde blink dagger allerede etter elleve minutter – var det klart for kinesisk gull.

Men slik ble det ikke. Først vant OG en teamkamp, før LGD nærmest fikk en hjerneblødning da de Roshan skulle tas. Én etter én marsjerte de inn i laget til OG, og ble tatt av dage, noe som gjorde at n0tail og kompani kunne spise opp hele midtbanen uten motstand.

Etter det var det ingen vei tilbake, spesielt etter en uheldig teleportering inn av LGDs Wang «Ame» Chunyu som gjorde at han ble tatt av dage øyeblikkelig, og OGs «Ana» kunne vise musker med sin favoritthelt Ember Spirit.

OG tok dermed «pokalen», nesten hundre millioner i cash money, i tillegg til å ha knust «forbannelsen» som sier at kinesiske lag alltid vinner turneringen i partallsår.

Neste års International skal forøvrig foregå i Shanghai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3