Codemasters kjøper «Project Cars»-studioet

- Deler lidenskap for kjørespill.

29. november 2019 12:42

(PressFire.no): Det er åpenbart at Codemasters satser tungt på bilspill – de har allerede flere serier i katalogen sin og nå tar de nok et steg for å styrke posisjonen som gigant innen kjørespill.

De kjøper nå «Project Cars»-studioet Slightly Mad Studios – et studio som i sin tid utviklet «Shift»-spillene for Electronic Arts.

I senere tid har de imidlertid blitt mer kjent for sine bidrag til simulatorsjangeren med «Project Cars» - et spill som imponerte da det første spillet ble lansert i 2015.

I ettertid har de sluppet en oppfølger og jobber for tiden med nye «Project Cars»-spill - i tillegg til å annonsere en ny konsoll, som ikke blir nevnt i pressemeldingen.

Codemasters-sjef Frank Sagnier sier i pressemeldingen at de deler samme lidenskap med Slightly Mad Studios og tror at kjøpet vil akselerere veksten.

Ian Bell fra Slightly Mad Studios mener at den kombinerte stallen av kjørespill er noe bransjen misunner dem og at de nå kan lære av hverandre, kombinere ressurser og utnytte teknologi.

Codemasters gir allerede ut «Grid», «F1», «Dirt», «Dirt Rally» «Onrush» og «Micromachines».

Ifølge kilder til TSA skal Codemasters ha punget ut rundt 30 millioner dollar for studioet.

Det er foreløpig ukjent når det skal slippes et nytt «Project Cars»-spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3