Chris Avellone mistet jobben etter Twitter-anklager om seksuell trakassering – nå innrømmer kvinnene at ingenting skjedde

Den kjente spillskribenten får millionerstatning etter forlik.

26. mars 2023 06:47

​(PressFire.no): Det var i 2020 at den kjente spillskribenten Chris Avellone, forfatter på spill som «Fallout: New Vegas», «Baldur’s Gate: Dark Alliance» og «Star Wars Jedi: Fallen Order», ble anklaget for seksuell trakassering.

På Twitter ble han blant annet anklaget for å ha skjenket full en kvinne, kysset henne og forsøkt å innlede sex under et spillarrangement, og for å ha befølt en annen – i tillegg til å ha sendt ufine meldinger.

Avellone så ut til å bekrefte deler av anklagene i en rekke (nå slettede) Twitter-poster hvor han beklaget til en av kvinnene – beklagelser han i etterkant skrev han innså var ukloke å gjøre, fordi de ble tolket som innrømmelser.

– Når noen sier at de har blitt såret, så er mitt første instinkt å forsøke å gjøre det bra igjen, for det er slik jeg ble oppdratt, skrev Avellone på bloggen sin.

I kjølvannet av anklagene varslet flere spillstudioer at de kuttet arbeidskontraktene sine med ham.

Avellone har i etterkant benektet alle anklagene, og gikk til injuriesøksmål mot Karissa Barrows og Kelly Rae Bristol, de to kvinnene som først kom med anklagene, i 2021.

Etter et par år der rettsaken måtte bli flyttet til hjemstatene de to bor i, har det hele endt med et forlik der kvinnene trekker alle anklagene de gjorde mot Avellone – og betaler et syvsifret antall dollar, inkludert advokatutgifter.

De to kvinnene har i tillegg kommet med en offentlig uttalelse hvor de innrømmer at Avellone ikke har trakassert de seksuelt, og sier at han bør få tilbake jobben sin i bransjen.

– Herr Avellone har aldri misbrukt oss seksuelt, og vi har ingen kjennskap til at han noensinne har misbrukt andre kvinner seksuelt. Alt vi tidligere har sagt eller skrevet om Avellone som kunne tilsi noe annet var ikke vår intensjon, skriver de to kvinnene i uttalelsen.

– Vi ønsket å støtte kvinner i industrien. Ved å gjøre dette, så kan våre ord ha blitt misforstått til å insinuere spesifikke beskyldninger om oppførsel som ikke var uttalt eller ment.

– Vi mener Avellone fortjener en tilbakekomst til industrien og støtter han i hans forsøk på dette.

Avellone har selv kommet med et svar i forbindelse med forliket, hvor han ber om ro og sier han håper dette kan være en mulighet til å forbedre kulturen i spillbransjen ved å la alle stemmer bli hørt.

– Jeg vil takke alle på begge sider som valgte å ikke haste til en konklusjon, men istedet var villige til å lytte og la rettsprosessen gå sin gang, skriver Avellone på Twitter.

– Jeg tror en av de verste tingene med dette var at jeg på et punkt innså at jeg måtte bevise at jeg hadde blitt kastet ut av spillindustrien og at anklagene faktisk hadde gjort skade, skriver han videre.

– Jeg måtte lage en liste over alle kollegaer og venner som hadde kuttet meg ut eller offentlig fordømt meg uten å spørre om min side av saken. Men selv om det å lage listen var grusomt, til tider hjerteskjærende, innså jeg til slutt at jeg ikke hadde mistet noen ekte venner i det hele tatt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3