Capcom slår alarm etter datainnbrudd

Bekrefter at persondata til flere hundre tusen personer er på avveie.

16. november 2020 15:33

(PressFire.no): 2. november oppdaget den japanske spillgiganten Capcom at de hadde hatt uvedkommende inne i sine datasystemer, det bekreftet de i en melding 4. november.

I ettertid har de jobbet med å få oversikt over innbruddet og nå kommer de med en oppdatering.

De bekrefter at de har blitt utsatt for et såkalt gisselvare-angrep og har funnet ytterligere datatjuveri – fra både personer i tillegg til intern data fra Capcom.

Videre lister de opp hvilke type data som er lekket, inkludert navn, signatur, adresse og pass-informasjon. Salgs- og finansdata fra Capcom skal også være del av innbruddet.

HR-info til rundt 14 000 ansatte skal også være del av innbruddet, i tillegg til informasjon om aksjeeiere.

Også ekstern data fra både partnere og kunder skal være påvirket – inkludert data fra kunder. De anslår at 350 000 datafelt potensielt er på avveie.

Foreløpig ser det ut til at europeiske kunder kan være skånet fra innbruddet.

Capcom skal nå ha begynt å ta kontakt med dem som de har klart å bekrefte at er påvirket av innbruddet.

De påpeker også at de fremdeles etterforsker innbruddet og at de som ønsker å sjekke om de kan være påvirket kan ta kontakt.

Spillgiganten samarbeider nå med myndighetene i både USA og Japan.

Det kommer foreløpig ikke fram hvem de mistenker står bak angrepet.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3