Capcom lager nytt «Okami» for DS

Ryktene om en snarlig «Okami»-annonsering munner ut i nyheter om et nytt DS-spill.

1. september 2009 11:32

Ryktene begynte å surre i forrige uke etter at Capcom først hadde sikret seg rettigheter til navnet «Okamiden». Ansatte ved 7 Eleven (!) i Japan kunne så forskuttere at nyeste utgave av spillbladet Famitsu ville avsløre dette spillet.

Det har magasinet nå gjort.

AMBISIØST DS-SPILL

Capcom gikk i forrige uke ut og sa at de har flust av annonseringer med seg til Toky Game Show, som finner sted senere denne måneden.

Mange hadde håpet at vi snart kunne få nyheter om et helt nytt «Okami» servert på et sølvfat.

Se også: Skjermbilder fra PS2-utgaven av «Okami».

De som hadde gledet seg til nyheter om en oppfølger til Wii eller PlayStation 3, blir kanskje skuffet. For «Okamiden» er et Nintendo DS-spill.

Det skal ikke dreie seg om en port til håndholdtkonsollen, men blir et helt nytt spill i følge Kotaku som har sikret seg et foto av Famitsu.

Se bildet fra det ferske spillmagasinet som bekrefter spillets eksistens (foto: Kotaku).

«Okami», først utgitt til PlayStation 2 i 2006 og året etter i Europa, samt på Wii i 2008, er et svært vakkert spill med store kunstneriske ambisjoner.

Du må tegne objekter eller handlinger på et slags matpapir for å gjøre progresjon i spillet, og historien lener seg tungt mot tradisjonelle, japanske sagn og myter. Det gode står mot det onde, som det ofte gjør i slike legender, og spillet ble raskt en kritikerfavoritt selv om salgstallene ikke skremte noen.

Med DS-ens styluspenn og «Okami» sine spillmekaniske grunnprinsipper, høres dette ut som det kan bli et lykkelig ekteskap - i hvert fall på (mat)papiret.

«Okamiden» på DS skal etter planene slippes i løpet av 2010.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3