Capcom firedobler pengene i «Street Fighter»-esport fra sommeren

Slo på stortromma under finalen Capcom Cup.

21. februar 2023 17:38

(PressFire.no): I helgen var det duket for slåssespillbonansa i Los Angeles, da både Capcom Cup og Street Fighter League World Championship.

Begge utøves i «Street Fighter V», men der sistnevnte er en frittstående turnering der tre spiller på lag, er Capcom Cup selve kulminasjonen med et år med verdensomspennende turneringer – kalt Capcom Pro Tour.

Norge var representert i Capcom Cup av Vegard «Veggey» Kopangen Bugge og Arman «Phenom» Hanjani. Veggey greide akkurat ikke å komme seg ut av gruppespillet, mens Phenom tapte knepent 2-3 mot japaneren Ysuke Momochi i første utslagsrunde.

De to endte dermed på henholdsvis 17. og 13. plass.

Det er snart duket for et nytt «Street Fighter»-spill, og sjeldent har det vært mer ståhei i forkant av et nytt spill i serien – spillet både ser og spilles helt fantastisk, med en rekke nye elementer.

Denne hypen har Capcom tydeligvis bestemt seg for å surfe videre på, for etter fin​alen i Capcom Cup kom president i selskapet, Haruhiro Tsujimoto, på scenen for å fortelle at de slår på stortromma i den kommende Pro Tour-en, som starter til sommeren.

(Foto: Capcom)

Der hele Pro Tour-en, inkludert den avsluttende Capcom Cup-turneringen, hadde premiepenger på til sammen rundt 400 000 dollar (4,1 millioner kroner), vil den nye nå firedoble dette.

2 millioner dollar, drøyt 20,5 millioner kroner, skal fordeles i den første sesongen med «Street Fighter VI» – der halvparten skal gå til vinneren.

– Vi ønsker å takke alle spillere og turneringsansvarlige verden rundt som har gjort Pro Tour-en så spesiell. For å feire lanseringen av «Street Fighter 6» så vil vi støtte neste sesong med mer enn to millioner kroner, sa Tsujimoto.

Det betyr brått at «Street Fighter»-kjempingen potensielt blir en av de mer lukrative e-sportene om du er blant de beste.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3