Capcom beskyldt for å ha stjålet en rekke teksturer i «Resident Evil»-serien

Saksøkt av designer.

5. juni 2021 22:07

   (PressFire.no): Teksturer er overflatene til alle gjenstander og områder i et dataspill. Disse kan enten ha blitt tegnet for hånd fra grunn av, eller ha hatt utgangspunkt i ekte bilder.

Nå har en designer saksøkt Capcom for å ha stjålet en rekke av hennes bilder, som så har blitt brukt som teksturer i mange «Resident Evil»-spill opp gjennom årene.

Judy A. Juracek ga i 1996 ut boka «Surfaces», en bok med 1200 fotografier av overflater som hun ga ut, ment som et utgangspunkt for andre til å lage gode overflater. Denne boka er rettighetsbeskyttet, og Juracek solgte lisenser for at andre skulle kunne bruke bildene.

Det har tydeligvis ikke Capcom gjort, og i rettsdokumentene ligger det en rekke beviser som ser ut til å bekrefte at de har forsynt seg fra bildene i boka.

For eksempel har overflatene i firetallet i «Resident Evil 4»-logoen blitt tatt fra et av bildene i boka, som viser et sprukket glass.

Bildet tok Juracek av et glass i Italia, og det påpekes i søksmålet at det er lite sannsynlig at Capcom tilfeldigvis fant noe som var helt likt.

Flere enn 200 forskjellige overflater skal ha blitt tatt fra boka og dyttet inn i «Resident Evil Remake», «Resident Evil 4», «Devil May Cry» .

Juracek ber nå om mellom 2500 og 25000 dollar for hvert bilde brukt. I tillegg ber hun også om tolv millioner dollar i oppreisning, men dette er nok mer en startsum for å forhandle fram noe utenfor retten.

Capcom sier til Polygon at de er klar over søksmålet, men har ikke kommet med en uttalelse ut over dette.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3