Stjal «Call of Duty: Black Ops» flere uker før lansering

Er «årets største spill» lekket, eller er det bare oppspinn?

19. oktober 2010 13:17

Allerede flere uker før lansering, skal en tyv i Alabama, USA ha klart å få kloa i et eksemplar av det nye og etterlengtede «Call of Duty: Black Ops», ryktes det nå om på nettet.

Det var Hookedgamers.com som først fortalte historien, etter at det på et hacking-forum skal ha dukket opp et bilde av det som skal være en original DVD av spillet, som posteren hevder skal være stjålet fra spilltrykkeriet.

STORE KONSEKVENSER

Ifølge forumtråder på nettsiden har en tyv fått med seg et ferdigprodusert eksemplar av «Black Ops». Han skal i ettertid ha solgt flere kopier av spillet til bekjente, blant dem personen som først la «Halo: Reach» ut på nettet tre uker før slippdato.

Denne personen går under det kledelige navnet Ungodly Leaker, og han har lagt ut et bilde av DVD-en til Xbox 360-versjonen ved siden av kallenavnet sitt.

Om historien og disken viser seg å være ekte, kan det få store økonomiske konsekvenser for spillgiganten Activision, som har omtalt utgivelsen som en av historiens største.Selskapet håper utgivelsen til og med vil overgå «Call of Duty: Modern Warfare 2», en plan som nå kan slå sprekker.

Spillet er til salgs i butikkene fra 9. november, men kan nå havne på nettet flere uker før den planlagte utgivelsen.


TRUSLER FRA TREYARCH?

Community Manager Josh Olin hos Treyarch, selskapet som utvikler spillet, skal ha prøvd å komme i kontakt med flere medlemmer av hackingnettverket, men istedet ha blitt kastet ut av forumet.

Han skal i ettertid i stedet ha tatt kontakt med flere forummedlemmer via deres Twitter-kontoer for å få bekreftet om det er hold i ryktene - og det hevdes også at Olin skal ha kommet med trusler.Det påstås i tillegg at den faste forumbrukeren, som går under kallenavnet 97SIRHB, står bak bildet som viser en dialog med Olin, hvor han ønsker å få opprettet dialog via chatte-tjenesten AIM.

- FIKK ALDRI SPILLET

Men nå tar saken en uventet vending idét Ungodly Leaker selv hevder at han aldri fikk spillet. Det skriver han nå i en oppklarende uttalelse på et forum.

- Etter å ha gått i dekning og sikret meg snakket jeg med denne Josh-fyren et par ganger
. Og først og fremst fikk verken jeg, Ungodly Leaker, eller teamet mitt aldri «Call of Duty: Black Ops». Det havnet aldri i hendene våre, skriver han i uttalelsen.

Men han bekrefter videre at lekkasjen er reell, og at en av de som besitter spillet hevder at FBI har hentet spillet, noe han ikke tror på.

- Det havnet imidlertid i hendene til Runner (datamaskinfyren) og ifølge ham kom FBI og tok det. (Særlig!) ha ha ha, skriver Ungodly Leaker.Ungodly Leaker mener også at Josh Olin fra Treyarch har avkreftet at FBI er involvert, men at han vil vite hvor spillet kom fra. Videre påpeker han at spillet aldri ble stjålet fra trykkeriet som lager DVD-ene, men at en ansatt skal ha solgt eksemplarer av spillet.

Activision har ennå ikke kommentert lekasjen.

Piratkopiering på Xbox 360 har vært et stort problem for Microsoft i flere år, men selskapet satte i fjor i gang tiltak for å begrense omfanget. Microsoft kan nå oppdage om du spiller et piratkopiert spill om maskinen er knyttet til nettet, noe som kan bety at du vil få sperret maskinen fra å kunne spille online igjen.

Resultatet har vært at flere hundre tusen ble sperret fra Xbox LIVE. Pirater har derfor ofret online-delen av Xbox 360-opplevelsen for å fremdeles kunne laste ned spillene gratis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3