Bytter navn på Jesse McCree i «Overwatch» etter søskmålet

Nå skal ingen figurer oppkalles etter ansatte.

27. august 2021 13:30

(PressFire.no): I kjølvannet av at arbeidstilsynet i California går til sak mot Activision Blizzard for uholdbart arbeidsmiljø har det kommet en rekke endringer i spillgiganten.

Flere profiler har blitt fjernet fra sine stillinger i selskapet og referanser til visse ansatte i spillene blir gradvis fjernet.

Nå kommer beskjeden om at «Overwatch»-figuren Jesse McCree får nytt navn.

Det skjer fordi den er oppkalt etter Blizzard-utvikleren med samme navn og han er en av de som har måttet forlate selskapet som følge av rettsaken.

I et innlegg skriver «Overwatch»-teamet at spillet ble bygget med tanke på likeverd og inkludering og at de derfor mener det er nødvendig å endre navnet.

Videre heter det at McCree var en sentral del av en ny bakgrunnshistorie til spillet som skulle bli lansert i september, men at de nå velger utsette den for å få med endringene.

De avslører også at de fra nå av vil unngå å oppkalle figurene i spillet etter ansatte i selskapet – og vil trå mer forsiktig rundt å referere til ekte personer og hendelser i innhold til spillet.

Dette vil ifølge utviklerne hjelpe med å skille universet fra den virkelige verden.

​https://www.youtube.com/watch?v=PKYVvPNhRR0

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3