«Byråkratisk tøys» skal være grunnen til at Norge er det eneste landet hvor «Unravel 2» ikke er tilgjengelig på PS4

Oppdatering: Ute nå.

1. juli 2018 15:13

Oppdatering: Spillet er nå tilgjengelig også på den norske PlayStation-butikken.

Originalsaken følger:

(PressFire.no): Under E3-konferansen til Electronic Arts var én av overraskelsene den plutselige utgivelsen av «Unravel Two». Spillet var rett og slett ferdig utviklet – og ute med én gang.

I hvert fall var det planen. Spillet kom ut til pc og Xbox One, men har fortsatt ikke dukket opp i PlayStation Store.

Enda snålere – spillet er ute til PlayStation 4 i resten av verden. Det er, så vidt vi kan se, kun i Norge spillet ikke har blitt gitt ut.

Kun «Unravel 1» i Norge.

Stille fra utgiverne

Det har nå gått over tre uker siden spillet skulle lanseres, så hva i all verden er det som foregår her? Vi er neimen ikke sikker, men det virker som en klinsj mellom EA og Sony har gjort at spillet er blitt kraftig forsinket.

PressFire har vært i kontakt med både PlayStation Norge og Electronic Arts’ skandinaviske kontor flere ganger. Sistnevnte sier bare at de «vet om problemet».

- Vi har fått med oss at «Unravel Two» ikke er tilgjengelig for kjøp på PlayStation Store i Norge, og vi jobber aktivt med å gjøre spillet tilgjengelig så snart som mulig, svarer EA i en e-post.

På ytterligere utspørring om hva som har skjedd får vi ikke svar ut over denne uttalelsen. PlayStation Norge og Sony sier derimot ingenting, og virker heller ikke gira på å komme med en uttalelse.

«Unravel»-skaper Martin Sahlin.
(Foto: Twitter)
«Unravel»-skaper Martin Sahlin.
(Foto: Twitter)

Kommer på mandag

Produsent på spillet, Michael Gill, uttrykker forferdelse på Twitter, og skriver at han hadde trodd dette var fikset for lengst.

- Vi ville aldri gjort dette mot våre kjære naboer!, skriver han der.

Også «Unravel»-skaper Martin Sahlin skriver at han trodde problemet skulle bli ordnet etter bare noen dager. Til PressFire sier han at det var en «byråkratisk tøysesak» mellom EA og Sony som gjorde at spillet ikke er blitt gjort tilgjengelig.

- Det var litt overraskende å høre at spillet ikke har blitt gitt ut i Norge, men det er flaks at folk sa ifra, sier Sahlin.

- Det er trist med forsinkelsen, men vi kunne ikke gjøre så mye annet enn å mase på dem. Vi får by på kake (til de norske fansene) eller noe sånt senere.

Det er derimot lys i tunnelen. Sahlin sier at Sony og EA har blitt enige seg i mellom nå, og at spillet skal være klart også for PlayStation 4-brukere her i Norge i løpet av mandag.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3