Buzz! Norgesmester

Nå skal nasjonens smarteste hode kåres. Tilhører det deg?

Buzz-konseptet fikk en ny dimensjon gjennom lanseringen til PlayStation 3 i fjor, nemlig muligheten til å konkurrere og å utvide spørsmålsbanken online.

I tillegg kom endelig de trådløse kontrollerne, som gjorde at man slapp et kaos av ledningsspaghetti i stua.

Les også: Vår anmeldelse av «Buzz! Quiz TV».

Hvordan kan man forbedre et allerede fastspikret spørrespillkonsept og bestselger? En bil i premiepotten og nasjonal blottlegging av IQ-en din er svaret.

LAV NORSK-KARAKTER

«Buzz! Norgesmester» er på mange måter det samme spillet som kom i fjor, bare med noen små endringer.

Det første du legger merke til er muligheten til å velge fedreland og deretter får servert nasjonalsangen før Buzz, den alltid like irriterende spørrespillverten, entrer podiet med norske flagg.

De 4000 spørsmålene om Norge, som forhåndsreklamen i alle fall lover, gjorde at jeg hadde forhåpninger om en sterk norsk tilstedeværelse.

Spesielt når innpakningen i høyeste grad indikerer dette.

Som oftest møter du bare det norske alibiet i form av ett av fire svaralternativer på noen av spørsmålene, men det går sjelden lenge mellom hver gang du kjenner nasjonalromantikken kommer snikende.

Det er stort sett kultur, idrett og kjente personer som er innlemmet i spørrespillet, men likevel er andelen av spørsmål fra de andre landene mer fremtredende som gjør at du knapt merker forskjell om du velger England, Italia eller Norge som ditt foretrukne land.

I oversettingen har det oppstått noen kjedelige feil, enten i forhold til synkroniseringen med stemmer som gjør at noen sekvenser blir kuttet før dialogen er ferdig, eller klønete formuleringer i spørsmålsstillingen.

På spørsmålet «hvilken tresko er Nederland kjent for?» må noen ha hatt hodet et helt annet sted, spesielt når tresko er ett av svaralternativene – og selvsagt også riktig svar.

IQ-NM STARTER NÅ

Funksjonen «Get your Buzz!-face on» åpner for at du kan koble til et kamera til konsollen og dermed forevige ansiktsuttrykket ditt i kampens hete, en av få nye funksjoner i spillet.

Ellers er alt ved det gode, gamle.

Men det aller beste er måten «Buzz!» nå har blitt litt mer alvor for deg som er Quiz-hungrig.

Før lå moroa i å konkurrere lokalt fra sofaen med opptil tre venner. Gjennom PS3-spillet «Buzz! TV» i fjor ble onlineutfordringen «sofa mot sofa» introdusert med hell.

«Buzz! Norgesmester» tar det hele enda litt lengre.

Den nasjonale konkurransen som skal kåre landets smarteste starter på lanseringsdagen, 6. mai, og varer en hel måned. Du kan hele tiden følge dine prestasjoner på resultatlisten og se om dine små grå hevder seg.

De 32 beste møtes så til et NM i Buzz i Oslo, og så bærer det ut i den store internasjonale konkurransen der stormesteren til slutt premieres med en MINI Clubman.


Ikke bare kan du finne en slags ondskapsfull glede i å utklasse venner og kjente, men du finner flere aspekter som gjør Quiz-opplevelsen mer engasjerende:

Gjennom gode leaderboards og trophies har Buzz! blitt et bedre spørrespill.

Ender du opp som en av nasjonens skarpeste hoder er du dessuten med i kampen om å vinne en bil.

For de fleste er nok ikke den nasjonale IQ-testen som nå starter en god nok grunn til å kjøpe et nytt Buzz-spill om du allerede eier «Buzz! Quiz TV» fra i fjor. Gjør du ikke det er «Norgesmester» et meget bra valg.

PS: Det slippes et eget «Buzz! Norgesmester» også til PSP og PS2. Vi har anmeldt PS3-versjonen som er den eneste av disse tre som inneholder en onlinedel og dermed også sjansen til å vinne en bil gjennom nasjonale og internasjonale konkurranser.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3