Bungie kommer med nytt «Marathon»-spill

Blåser liv i den 30 år gamle serien. På en måte.

25. mai 2023 00:04

»(PressFire.no): På midten av nittitallet lagde utvikler Bungie tre spill i «Marathon»-serien.Spillene var noen av de første til å innføre komplekse fortellinger og dybde i skytespill-sjangeren, og de er kjent for sin innflytelse på utviklingen av senere spill, inkludert Bungie's egen «Halo»-serie.

Nå avslører Bungie at de jobber på et nytt spill i serien, i det som blir et slags sidespor til de tidligere spillene.

«Marathon», som spillet skal hete, er altså ikke en direkte oppfølger, men det foregår i samme univers og skal ifølge utviklerne «føles ut som et Bungie-spill».

- Vi har enorm respekt for de originale Marathon-spillene og, helt fra begynnelsen, har vi ønsket å hedre det, spesielt mytologien, historien og temaene i verdenen, sier regissør Christopher Barrett.

Spillet vil ifølge hjemmesidene til Bungie være av typen «sci-fi pvp extraction shooter», så det er altså et flerspillerspill hvor man skal konkurrere mot andre om å skaffe seg loot. Ganske langt unna de énspillerfokuserte originalspillene, med andre ord.

Utviklingen er enda forholdsvis tidlig, så ikke forvent en snarlig lansering - faktisk skal Bungie gire opp ansettelsen av folk til å jobbe på prosjektet nå.

Spillet vil komme til både Xbox Series S / X, PlayStation 5 og PC. Det vil ha full støtte for krysspilling og krysslagring.

https://www.youtube.com/watch?v=S8MdC6tuUuc

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3