Brukte erfaringene fra «Call of Duty» og «Halo» til å lage «Crimson Alliance»

Actionrollespillet lanseres til Xbox 360 denne sommeren.

1. juni 2011 09:42

Utviklerne i Certain Affinity har tidligere stått bak XBLA-spillet «Age of Booty». Deres neste, «Crimson Alliance», er nå annonsert – og spillskaperne har peilet seg ut en lansering i løpet av sommeren. Spillet blir Xbox 360-eksklusivt, og havner i XBLA-menyene som en nedlastbar tittel. Endelig dato og pris er foreløpig ikke bekreftet.

Kanskje dette er ett av spillene i årets Summer of Arcade-kampanje? Mer om den slags får vi nok vite når E3-spillmessen starter i neste uke. Spillet blir nemlig vist der, heter det i en pressemelding.

«Crimson Alliance» er et actionrollespill, der du kan velge blant tre klasser: The Assassin, Wizard og Mercenary. Hver av disse klassene har fem ulike egenskaper som du kan oppgradere i løpet av spillet. Samarbeidsmodusen gir deg mulighet til å spille med opp til tre venner, enten over nett eller på samme konsoll.

- En av grunnene til at jeg startet Certain Affinity var fordi jeg ønsket å lage et spill som dette – et actionrollespill med bra AI (kunstig intelligens), fantastisk fysikk og et dypt, engasjerende gamplay som kan nytes sammen med venner. Enten i samme stue eller spredt rundt kloden.

- «Crimson Alliance» er et slikt spill, uttaler Max Hoberman, sjef og grunnlegger for dette spillstudioet.

Videre i pressemeldingen står det at Hoberman ba sine utviklere om å bruke alt de har lært fra deres arbeid med å lage flerspillerkart til «Halo» og «Call of Duty», og bruke denne kunnskapen i dette nye XBLA-spillet. Et actionfokusert gameplay, fengende karakterprogresjon og storslåtte sammenstøt og miljøer – alt dette var kjerneområder Hoberman mener de har overført til RPG-spillsjangeren, heter det i pressemeldingen.

«Crimson Alliance» lanseres i løpet av sommeren til Xbox 360, via LIVE Marketplace.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3