Bruker managerspill til å styre ekte fransk fotballag

2000 personer stemmer over avgjørelser, setter opp lag og gjør innbytter.

13. februar 2019 12:02

(PressFire.no): Fans av det franske sjettedivisjonslaget i fotball, Avant Garde Caennaise, har de siste månedene kunne påvirke laget sitt på en heller uvanlig måte.

I en slags «Football Manager» møter det virkelige liv, kan fansen laste ned en app kalt «United Managers» som lar de stemme på valg manageren står ovenfor før og under kamp.

For eksempel kan de endre lagoppstilling, taktikk, innbyttere og lignende i en ren demokratisk prosess via spillet.

Disse endringene blir så videreformidlet til lagets trener, som gjør endringer basert på tilbakemeldingene. Fansen kan også følge kampene live via video og få opp statistikk underveis.

2000 personer har meldt seg på konseptet, hvor deres stemmer blir vektet høyere jo bedre laget gjør det basert på tidligere valg. Det er også et eget premium-abonnement hvor pengene går til laget.

Det er derimot et skår i gleden på vei, for det franske fotballforbundet innførte i fjor en regel som sier at ingen tredjeparter (altså app-utviklere) skal kunne komme inn i et fotballag og påvirke ytelsen i laget.

Så langt har ikke disse nye reglene blitt brukt, og AG Caennaise ligger foreløpig på toppen av tabellen med sine 2000 managere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3