Bruckheimer med tung spillsatsning

Jerry Bruckheimer, produsent bak blockbustere som «Pearl Harbor» og «Pirates of the Caribbean», hanker inn meritterte bransjeveteraner til sitt spillstudio.

19. mai 2009 20:23

Nylig ble det kjent at en av Hollywoods mektigste menn, Jerry Bruckheimer, girer opp satsningen med sitt eget spillselskap. Han plukker fra øverste hylle når han besetter lederstillingene til Jerry Bruckheimer Games Inc.

18 måneder etter å ha inngått en utgiveravtale med MTV Games begynner nå selskapet å ta form.

Les også: Bruckheimers filmografi.Jim Veevaert, som tidligere har vært leder i Microsoft Games, og forhenværende visepresident i Ubisoft, Jay Cohen, har begge fått lederverv i det nye spillselskapet, melder Reuters.

VIL TILFØRE ERFARING

På merittlisten til disse to finner vi blant annet «Gears of War»- og «Halo 3»-suksessene, som Veevaert var involvert i.

«Halo 3» solgte for 300 millioner dollar i løpet av den første uken etter lansering, mens Gears-spillene så langt har solgt 11 millioner eksemplarer fordelt på to utgivelser.

Jay Cohen var sterkt delaktig i å kommersialisere Tom Clancy-spillene fra sin tid hos Ubisoft, i tillegg til å ha jobbet med «Assassin’s Creed» (bildet) og «Prince of Persia».

Sistnevnte spill filmatiseres for tiden, med Jake Gyllenhaal som muskuløs prins og regi av Mike Newell.

Gjett hvem som produserer filmen?

Programerklæringen fra Bruckheimer rundt hva slags spill vi kan forvente lar vente på seg, men det er nærliggende å tro han vil videreføre sin signatur fra det store lerretet og bringer blockbuster-følelsen over til konsoller.

- Jeg syns Jim Veevaert og Jay Cohen er enormt talentfulle. De har vært veldig suksessfulle med å utvikle den type spill jeg liker veldig godt, uttaler Bruckheimer i følge Reuters via Yahoo.Selv om det til nå mangler ledetråder rundt hva selskapet skal lage, antyder Jerry Bruckheimer originale, historiedrevne prosjekter. Han mener selv at han tar med seg kunnskap inn i bransjen som kan utløse mer potensial når det gjelder spillproduksjon.

- Jeg syns det er mange likheter mellom det vi gjør med TV og film som vi kan hjelpe spill med, sier Bruckheimer.- Jeg følte det samme med TV da vi begynte med det for omtrent 12 år siden. Vi kan tilføre vår ekspertise på toppen av hva disse flinke spillutviklerne gjør.Presidenten i MTV Games, Van Toffler, sier utviklerne i Harmonix, som står bak «Rock Band»-spillene, sammen med Cohen og Veevaert, raskt vil lære filmmogulen nyansene i spillbransjen.

- For en som har vært så suksessfull med film og TV i så lang tid, må man anta at han vil få den suksessen på et punkt også når det gjelder de interaktive medier som spill, uttaler Toffler. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3