Britisk nettside la ut informasjon om «Red Dead Redemption 2», må punge ut 11 millioner kroner i erstatning

Skal ha kommet fra hemmelig dokument.

2. november 2018 12:46

(PressFire.no): Den britiske teknologinettsiden Trusted Reviews har blitt saksøkt av Rockstar-eier Take-Two Games, og kommet til et forlik hvor nettsiden må punge ut millioner av kroner i erstatning for å ha spredt industrihemmeligheter.

I sakens kjerne er en artikkel om «Red Dead Redemption 2», der nettsiden publiserte informasjon som skal ha blitt lekket fra utvikler Rockstar.

Informasjonen skal ha kommet fra et «hemmelig bedriftsdokument», og det er ikke klart hvordan Trusted Reviews fikk tak i disse dokumentene. Det er heller ikke visst om de hadde signert og brutt en taushetserklæring.

- Den 6. februar publiserte vi en artikkel som hadde kilder i et hemmelig bedriftsdokument. Vi skulle ha visst at denne informasjonen var hemmelig, og skulle ikke ha publisert den, skriver nettsiden i en uttalelse.

- Vi ber om uforbeholden unnskyldning til Take-Two Games, og vi har gjort tiltak for at dette ikke skal skje igjen.

Partene har blitt enig om et forlik der nettsiden betaler rundt én million pund, eller nesten elleve millioner kroner, til veldedige formål valgt av utgiveren.

I en uttalelse til Kotaku sier Take-Two at de tar sikkerheten ovenfor produktene sine alvorlig.

- Vi går til rettslige skritt mot personer eller publikasjoner som lekker konfidensielt materiale.

Pengene vil gå til tre veldedige organisasjoner: American Indian College Fund, The American Prairie Reserve og First Nations Development Institute.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3