Britene får eget e-sportforbund

Backet opp av kultur-, media- og sportsdepartementet.

30. juni 2016 14:49

(PressFire.no): E-sport er på alles lepper når det kommer til den delen av spillbransjen som vokser kjappest. Masse penger, mange spillere, flust av turneringer og ligaer overalt – det er blitt en jungel.

Kanskje den største svakheten til hele konseptet e-sport har vært mangelen på et sentralt organ som kan regulere, lære opp og om nødvendig straffe. Det er litt ville vesten, selv om det er noe forståelig når en tar tidsrommet konseptet har eksistert i den formen vi har i dag.

Men det begynner å bedre seg, og i dag kom en milepæl for e-sport.

Britiske myndigheter involverer seg

Et samarbeid mellom Pinewood Studios, som primært er en film- og tv-produsent, og britiske myndigheter har bunnet ut i opprettelsen av British Esport Association – et organ som skal ta seg av nettopp e-sport-utviklingen i Storbrittania.

Med Kultur-, Medie- og Sports-departementet på laget står foreningen allerede svært godt når det kommer til gjennomføringskraft og tyngde. En nettside skal opprettes for å veilede spillere og foreldre, samt for å tilby nyheter innefor e-sportlag og -turneringer.

Tre månder med konsulerting

Det står også at det de neste tre månedene vil være en konsulteringsperiode, hvor organisasjonen skal sanke tilbakemeldinger fra alle sektorene innen e-sport i Storbritannia – individuelle spillere, lag, spillutgivere og kringkastere.

Det hele skal ledes av Andy Payne og Chester King, og førstnevnte kikker til andre nisjesporter for inspirasjon.

Payne er vetaran i den britiske spillbransjeorganisasjonen UKIE og Chester King er blant annet vært involvert i eGames, som vil pågå under årets sommer-OL i Rio.

- Jeg er en stor tilhenger av arbeidet gjort innenfor andre sportsorganisasjoner, som for eksempel British Cycling, sier Payne.

- Dette er spennende tider for e-sport, og tiden er inne for å bygge organisasjonen fra grasrota og opp.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3