Bransjeorganisasjon ønsker å få Activision-sjef Bobby Kotick sparket etter masseoppsigelser

- Hans årslønn kunne betalt lønna til alle 800.

18. februar 2019 12:09
Krigsord fra GWU.

(PressFire.no): Bransjeorganisasjonen Game Workers Unite har opprettet en underskriftskampanje for å få Activision Blizzard-sjef Robert A. «Bobby» Kotick sparket.

Dette etter at Activision Blizzard sa opp nesten 800 ansatte på dagen forrige uke.

Game Workers Unite er en organisasjon for spillutviklere, som forsøker å få flest mulig i bransjen til å bli med i foreninger som kan sikre arbeis

Debatten om dårlige arbeidsforhold i spillbransjen blusset opp igjen etter at det ble kjent at svært mange utviklere gikk gjennom lange «crunch»-perioder før lanseringen av «Red Dead Redemption 2» - det kanskje største spillprosjektet gjennom tidene.

Men det falt heller ikke i god jord at Activision Blizzard la ut rekordtall, der de gikk 15,6 milliarder kroner i pluss, men likevel sa opp rundt åtte hundre ansatte «for å kunne tjene enda mer».

Organisasjonen kritiserer selskapet for å gi honorarer på over 246 millioner kroner til Kotick i 2018, og sier arbeidet til de åtte hundre er langt viktigere enn toppsjefens.

- Det er forkastelig å høre Kotick skryte av rekordomsetning for selskapet, for så å annonsere at åtte prosent av staben må gå i neste åndedrag, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

- Om vi fordeler Koticks obskøne årslønn, en av de høyeste for toppsjefer i verden, ville det alene kunne betale full lønn til alle de sparkede ansatte.

Spesiell tyn gis til ansettelsen av Dennis Durkin, som mottok en bonus på rundt 129 millioner kroner for å komme tilbake til jobben som ny finanssjef. Durkin ble ikke engang ansatt fra utsiden, men byttet bare jobbtittel, ifølge GWU.

I en rekke tweets angripes Kotick og Activision Blizzard, og det påpekes at Nintendos daværende president Satoru Iwata selv tok et lønnskutt for å sikre arbeidsplassene til sine ansatte da selskapet gikk på en liten smell i 2011.

Så langt har 3830 personer skrevet under på kampanjen.

Takk for tipset, Preben!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3