Brann øker satsingen på e-sport

Inngår samarbeid med klubben Playwell.

4. november 2020 15:30

(PressFire.no): Brann har allerede satset på e-sport i to år, men annonserer nå at de styrker satsingen og samtidig vil ta mer samfunnsansvar.

Det skjer med et strategisk samarbeid med klubben Playwell – en esport-klubb og spillsenter i Bergen sentrum.

I pressemeldingen forteller grunnlegger av Playwell, Constandino Leiva, at mange faller utenfor organisert idrett.

- Gjennom gaming kan vi skape en arena er alle skal få være med, uavhengig av alder og ambisjonsnivå. Det er veldig viktig å ta barns interesser på alvor, og ikke undergrave gaming som noe negativt, sier han og fortsetter.

- Sammen med Brann kan vi skape en felles arena og øke forståelsen for spilling som en positiv aktivitet, og samtidig ta et felles samfunnsansvar ved å skape et inkluderende miljø.

Therese Andvik Rygg fra Sportsklubben Brann ser også at mange unge faller utenfor organisert idrett.

- Klubben ser alltid etter nye muligheter for ut utvikle seg og styrke vår posisjon som en innovativ og framtidsrettet klubb. I tillegg ser vi at mange unge faller utenfor organisert idrett, og at man gjennom spilling skaper seg en sosialplattform.

Playwell ønsker å dra nytte av Brann sin kompetanse på spillerutvikling, avslører styremedlem i Paywell Christina Sundli-Härdig.

Først ut i samarbeidet er en «Fifa»-turnering og et webinar, hvor turneringen vil være åpen for alle som vil delta.  Webinaret er tiltenkt foresatte og aktive spillere for å «øke forståelsen, kunnskapen og samtidig styrke viktigheten av spilling».

Playwell har i dag lag og spillerprofiler innen både «PUBG», «Super Smash Bros», «Super Smash Melee», «Rocket League» og «Fortnite».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3