Bolivia har levert formell klage, og ber Frankrike ta grep mot Ubisoft

Liker ikke måten landet fremstilles på i «Ghost Recon Wildlands».

3. mars 2017 12:24

(PressFire.no): Den bolivianske regjeringen har levert en formell protest til den franske ambassaden over spillet «Ghost Recon Wildlands», det melder nyhetsorganisasjonen Reuters.

Grunnen skal være fordi Ubisoft visstnok skildrer Bolivia som et land stappfult av kriminelle narkotika-langere. I spillet, som er satt til 2019, har meksikanske narkobaroner blitt stadig mer innflytelsesrike i landet, og har til slutt tatt over store områder av det.

Innenriksminister Carlos Romero sier Bolivia har overrakt et brev til den franske ambassadøren hvor de ber om at myndighetene i Frankrike tar grep. Landet har også varslet at de vurderer å gå til rettslige skritt mot Ubisoft.

- Vi har grunnlag for å gå til retten, men vi ønsker først å gå via diplomatiske kanaler, sa Romero til pressen på onsdag.

Ubisoft svarer til Reuters at spillet er et fiksjonelt produkt, og at de valgte Bolivia som bakteppe fordi landet har fantastiske landskaper og en rikholdig kultur.

- Selv om spillets historie omhandler en annerledes virkelighet enn den som finnes i Bolivia i dag, så håper vi at spillverdenen representerer landets nydelige landskaper.

Spillet hadde nylig en åpen betatest, der over 6,8 millioner personer var med.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3