Boba Fett i «Star Wars: The Force Unleashed II»

LucasArts avslørte et ikonisk innslag på rollelisten til «Star Wars: The Force Unleashed II».

24. juli 2010 17:03

LONDON (PressFire.no): LucasArts, som for tiden jobber flittig med å pusse ferdig «Star Wars: The Force Unleashed II», hadde tatt turen til London denne uken for å møte spillpresse og snakke varmt om oppfølgeren til storselgeren fra 2008.

Noe av det LucasArts hadde med seg var den første av flere avsløringer som vil dukke opp i tiden før lanseringen i oktober. Boba Fett, dusørjegeren fra Star Wars-universet, vil bli en av karakterene i «The Force Unleashed II»-historiedelen. Han blir hyret av selveste Darth Vader for å spore opp hovedpersonen Starkiller og Juno Eclipse, som du møtte i det første spillet.

- Boba Fett er en av de mest populære Star Wars-karakterene, og fansen har mast på oss for å inkludere han i oppfølgeren, fortalte David Collins fra LucasArts.

Handlingen i «The Force Unleashed II» foregår like etter forgjengeren – og finner sted mellom de to filmtrilogiene på tidslinjen. Det første spillet har til nå solgt over 7 millioner, og vant priser for historien som lot oss følge Darth Vaders hemmelige lærling, i tillegg til at romanen og tegneserien basert på spillet også toppet bestselgerlistene. Spillet ble også tidenes raskest selgende Star Wars-tittel. Det var på denne måten at utvikleren valgte å starte presentasjonen.

Synd men sant, men om du vil lese nyheter om dette nye spillet i fremtiden, kommer du til å møte på minst én massiv spoiler. Den som kommer i neste avsnitt...

KJEMP MOT DARTH VADER OG BOBA FETT

Handlingen i oppfølgeren begynner med at Darth Vader har funnet en måte å klone Starkiller på (eller Galen Marek som er hans egentlige navn), hovedpersonen fra det første spillet som endte med å falle for de onde kreftene i 2008-spillet.

Slik starter «Force Unleashed II», og det er et sentralt moment i den videre historien av spillet. Men noe går selvsagt galt. Starkiller versjon 2.0 begynner å få flashbacks og skjønner raskt at Darth Vader faktisk er universets største slemming, og langt fra en omsorgsfull, stimulerende fosterfar.

Starkiller rømmer for å redde Juno Eclipse, hovedpersonens love interest, som han føler er i stor fare. Mer om denne og andre essensielle konflikter som males ut, kommer vi tilbake til nærmere lansering.

Det er her Boba Fett kommer inn i bildet. Vader setter en pris på hodene til Starkiller og Juno, og du kan forvente en konfrontasjon eller tre med den ikoniske dusørjegeren i løpet av handlingen i «Star Wars: The Force Unleashed II». Ved å jakte ned Juno, regner Vader med at han også klarer å lokke sin en gang lovende elev i fellen.

David Collins, voice director for dette spillet, forteller PressFire.no at Boba av naturlige grunner ikke kan få en for stor rolle i spillet. Det ville forkludret tidslinjen for resten av sagaen, i første rekke de to filmtrilogiene. Og nettopp derfor blir han ikke en spillbar karakter. Det er mange slike ting å ta hensyn til for å unngå å rote til Star Wars-historien, innrømmer Collins.

Det vi virkelig ville prøve å oppnå med The Force Unleashed-spillene, er å gi spilleren muligheten til å leve rett i kjernen av Star Wars-opplevelsen. Det at vi i det første spillet lot deg være Darth Vaders hemmelige elev, gjorde at du fikk sjansen til å jobbe under den største kjeltringen innen science-fiction, forteller David Collins til PressFire.

- Dette er noe vi ønsket å fortsette med, og det gjør vi blant annet gjennom å introdusere Boba Fett i oppfølgeren. Boba Fett er en fascinerende figur, som er ekstremt sleip og mystisk gjennom hele Star Wars-sagaen. Vi har allerede sett at han har tatt farlige oppdrag fra folk som Vader. Spesielt fra «The Empire Strikes Back»-filmen (1980), der vi også fikk følelsen av at de to har hatt en forhistorie. Måten de snakker sammen på i den filmen indikerer at de har jobbet sammen før.

- Å la Boba Fett jakte ned Juno Eclipse og lokke Starkiller i fellen, er en naturlig match for historien og denne karakteren. Hadde vi latt deg møte Boba Fett i en boss-kamp, hva hadde det gjort med tidslinjen og kredibiliteten for resten av Star Wars-historien? Derfor måtte vi la han innta en slags gjesterolle, for han må jo overleve dette spillet, sier Collins.

Vi kommer tilbake med mer fra London-eventet, der vi blant annet fikk snakket mer med utviklerne og sett nærmere på spillet som lanseres denne høsten.

«Star Wars: The Force Unleashed II» lanseres 29. oktober til PC, PlayStation 3 og Xbox 360. Det utvikles i tillegg en DS- og Wii-versjon.

Se videoen som introduserer Boba Fett til «Star Wars: The Force Unleashed II»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3