Bluepoint-grunnlegger Andy O'Neil er død

Jobbet blant annet med «Metroid Prime» og «Shadow of the Colossus»-remasteren.

19. juni 2019 13:59

(PressFire.no): Utvikler Bluepoint Games’ grunnlegger, Andrew O’Neil, er død. Det melder selskapet i sine sosiale medier.

O’Neil sovnet inn i sitt hjem i Austin, Texas, og ble bare 47 år gammel.

- Andy var essensiell i formasjonen av Bluepoint Games, og hans tekniske ferdigheter sendte et bittelite tomannsstudio dit det er i dag, skriver selskapet.

- Han var aldri redd for en utfordring, og drev oss til å ta på oss vanskelige prosjekter og til å overgå forventningene. Han pushet Bluepoint til å gjøre fantastiske ting, og vi skal fortsette dette.

Han er kjent i bransjen for å ha jobbet på en rekke store spill gjennom tidene. Han arbeidet for Acclaim på «Turok»-spillene, før han skiftet jobb til Retro Studios.

Der var han ansvarlig for det tekniske på «Metroid Prime»-spillene, før han i 2006 startet Bluepoint Games. Der fant han et marked i det å overføre spill til nye plattformer, noe som ble Bluepoints spesialitet.

Blant spillene O’Neil og gjengen pusset opp var PS3-versjonene av «God of War» og «Metal Gear Solid», samt Xbox 360-versjonen av «Titanfall». Selskapet jobbet også på teknologien bak «PlayStation Battle Royale»,

I nyere tid ga studioet ut de tre første «Uncharted»-spillene til PlayStation 4, men deres største utgivelse var nok remasteren av «Shadow of the Colossus» – før studiet tok på seg sitt største prosjekt så langt, en ikke-annonsert remaster som ryktes å være «Demon’s Souls».

- Andys bidrag til spillbransjen vil aldri bli glemt. Vi er triste for at han er død, men takknemlige for at han alltid vil være en del av våre liv, skriver Bluepoint på Facebook.

O’Neil etterlater seg kjæreste, to brødre og to nieser.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3