Bloomberg: – Google betalte ti millioner dollar per portering av gamle spill til Stadia

Lanseringen en større fiasko enn antatt.

28. februar 2021 11:21

(PressFire.no): Finansavisen Bloomberg rapporterer at Google Stadia-lanseringen har vært en større nedtur enn vi kanskje allerede visste.

Det er spilljournalist Jason Schreier som har fått kilder innad i Google i tale, hvor det kommer fram at lanseringen til spillstrømmetjenesten har vært fylt med dårlige veivalg og et vanvittig sløseri av penger.

Ledelsen i Google Stadia-prosjektet, med industriveteran Phil Harrison som nestsjef, skal ha slått ned forslag om å lansere strømmetjenesten som en betafase og sakte, men sikkert forbedret den over tid.

Ved lanseringen manglet likevel en rekke annonserte funksjoner, inkludert gratisversjonen av tjenesten, og ifølge Bloomberg skal Google ha bommet på de interne lanseringsmålene for antallet brukere med mange hundre tusen.

De skal også ha produsert alt for mange eksemplarer av Stadia-kontrollerne, som så har blitt gitt bort gratis ved flere tilfeller fordi de ikke solgte nok.

Stadia ble presentert som en konsoll-dödare. Her fra lanseringspresentasjonen.

Google skal i tillegg ha slått i bordet med absurde pengesummer for at utviklere skulle orke å gi ut spillene sine på Stadia, inkludert titalls millioner kroner for eldre spill eller spill som også ville bli utgitt til andre plattformer samtidig.

Ifølge kildene til Schreier skal Google ha betalt utrolige ti millioner dollar (rundt 86 millioner kroner) for hver av porteringene av blant annet «Red Dead Redemption 2», «Assassin’s Creed Valhalla» og «The Division 2».

Summene passer med lekkede dokumenter fra Capcom som beskrev en gigantisk utbetaling på hele ti millioner dollar for å porte «Resident Evil 7» og det kommende åttende spillet «Resident Evil: Village» til tjenesten.

På Twitter forklarer artikkelforfatter Schreier at han har hørt om lignende summer også for spill fra Bethesda og Bungie.

Dette er astronomiske summer som overgår totalbudsjettene på svært mange spillproduksjoner, men spillene fikk ikke folk til å gå mann av huse for å spille på tjenesten.

Tidligere i år ble det klart at Google legger ned all satsing på egne spill på Stadia, og at de heller vil tilby den som en plass for tredjeparter å gi ut sine spill fremover.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3