Blizzards ferske toppsjef slutter etter bare tre måneder

Uten å ha noe å gå til.

4. november 2021 15:11

​(PressFire.no): Problemene i Activision og Blizzard ser ut til å ikke ha noen ende.

For tre måneder siden ble Vicarious Vision-sjef Jen Oneal innsatt som toppsjef i Blizzard sammen med Mike Ybarra, og skulle lede selskapet gjennom stormen som har vært.

Dette etter at Allen Brack forlot selskapet etter at Blizzard og Activision ble blitt anklaget for både kjønnsdiskriminering og trakassering av sine ansatte. Oneal har vært i Activision-løpet siden starten av 2000-tallet, og har vært studioleder for Vicarious Vision i nesten ti år.

Nå kommer derimot kontrabeskjeden: Oneal forlater allerede skuta, og slutter i selskapet.

I en uttalelse takker Oneal for muligheten i Blizzard. Kanskje mer beskrivende er det at hun faktisk ikke har noe å gå til, og at hun ikke er helt sikker på hvor hun ender opp.

I stedet skriver hun at hun på disse tre månedene har blitt inspirert til å jobbe mer med inkludering i spillbransjen, og at hun håper hun kan påvirke bransjen.

– Jeg gjør ikke dette fordi jeg ikke har noen håp for Blizzard, skriver Oneal.

– Tvert imot. Jeg er inspirert av alle her som jobber mot en meningsfylt og varig endring.

Mike Ybarra tar nå over som eneste toppsjef for Blizzard. Optikken av at en kvinnelig toppsjef ansatt for å blant annet håndtere kjønnsdiskrimineringen slutter på rekordtid uten noe å gå til er vel heller dårlig.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3