Blizzard: - Vi er ekstremt skuffet over det hatefulle og støtende språket

Nå allierer de seg med spillere, strømmere og Twitch for å slåss med problemet.

18. mai 2016 10:58

(PressFire.no): Det var i forbindelse med datatreffet Dreamhack i Austin at det blant annet skal ha kommet svært rasistiske meldinger mot den afrikansk-amerikanske spilleren Terrence Miller.

Miller deltok i «Heathstone»-turneringen og det var i chatte-vinduet i strømmetjenesten Twitch at det skal ha kommet svært hatefullt språk.

Han skal selv ikke ha oppdaget de rasistiske meldingene før etter sending og fortalte i ettertid at han håpet at foreldrene ikke fikk med seg meldingene.

- Ikke plass for verken rasisme, sexisme eller hets

Spillgiganten Blizzard, som står bak «Hearthstone», fikk med seg hetsen og skal nå jobbe med blant annet Twitch for å se på løsninger for å få gjort noe med problemet.

- Vi er ekstremt skuffet over det det hatefulle og støtende språket som noen av seerne på nettet brukte under Dreamhack Austin, sier Blizzard-sjefen Mike Morhaime til Polygon og fortsetter:

- En av verdiene i selskapet vårt er «Play nice; Play Fair» og vi føler ikke det er plass for verken rasisme, sexisme, hets eller annen diskriminerende oppførsel – ikke utenfor eller innen spillsamfunnet.

Nytt pilotprosjekt

Han avslører videre at Twitch har et nytt system som er i pilotfasen som skal hjelpe med å moderere chatten. Systemet skal også hjelpe med å få stengt ute uønskede personer.

- Vi oppdaterer også partneravtalen vår for e-sport-turneringer, forteller Morhaime.

Morhaime mener likevel at dette er et større sosiologisk problem, og at de ikke kan løse problemene alene.

- Vi tror at dette er viktige steg for å belyse problemene, men vi innser at de bare adresserer deler av problemet. Dette er et problem som berører hele bransjen, og for at det skal skje noe må alle bidra.

Med både «Heathstone», «Heroes of the Storm» og aktuelle «Overwatch» satser Blizzard hardt på e-sport og har millioner av spillere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3