Annonse
Annonse
Blizzard utestenger tre studenter for Hong Kong-plakat under «Hearthstone»-turnering

Blizzard utestenger tre studenter for Hong Kong-plakat under «Hearthstone»-turnering

3:57
13:02
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
13:02
3:57

(PressFire.no): Du har sikkert fått med deg Blizzard-sakene den siste tida, hvor selskapet bannlyste spilleren Chung «Blitzchung» Ng Wai for å ha støttet Hong Kong-demontrasjonene i et intervju etter en kamp i spillet.

Kort tid etter demonstrerte tre spillere i laget American University mot avgjørelsen i høstutgaven av «Collegiate Championship», som står mellom en rekke skoler i USA.

De tre spillerne Xcelsior, GiantDwarf og Tjammer hadde med seg en plakat hvor de uttrykte støtte til Wai. «Free Hong Kong, Boycott Blizz» sto det på plakaten, og sendingen på Blizzards offisielle «Hearthstone»-Twitch-kanal gikk sporenstreks til reklame – før alle spillerkameraer ble skrudd av.

Men så skjedde det ikke noe spesielt, og laget ble satt opp til neste runde i turneringen. De tre spillerne trakk seg fra hele greia i protest mot Blizzard. Flere (inkludert undertegnede) satte spørsmålstegn ved hvorfor Blizzard utestengte Wai så kjapt, men ikke de tre studentene som gjorde nesten nøyaktig det samme.

Men nå har Blizzard omsider utestengt de tre studentene for å ha holdt opp plakaten. På Twitter har Casey «Xcelsior» Chambers lagt ut en epost han fikk, som sier at de ikke lenger får delta.

De er alle utestengt i seks måneder fra alle offisielle Blizzard-turneringer, i tillegg til alle turneringer holdt av Blizzards tredjeparts-partnere.

Chambers sier på Twitter at han og de to andre spillerne er fornøyde med avgjørelsen, og at det viser at Blizzard i det minste ikke ignorerer de mer.

- Glad for å melde at AU «Hearthstone»-laget har fått seks måneder utestengelse fra konkurranser. Selv om det var forsinket så setter jeg pris på at alle spillere behandles likt og at ingen er over reglene, skriver han.

- Vi visste hva vi gjorde, og forventet straffen. Problemet var at Blizzard ignorerte protesten vår for PR-grunner, men gikk etter Blitzchung.

Blizzard kjørte forøvrig forrige runde av Collegiate-turneringen uten spillerkameraer eller intervjuer etter kampene, slik de også gjorde etter plakatstuntet.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Mer om:
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

Blizzard utestenger tre studenter for Hong Kong-plakat under «Hearthstone»-turnering

Positivt
Negativt
Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum