Blizzard utestenger 10 000 spillere grunnet juksing

Nuking er årsaken

13. januar 2017 17:36

(PressFire.no): Spillutvikleren Blizzard har tatt ansvar og utestengt mer enn 10 000 spillere på de koreanske spillserverne, ifølge et innlegg på det koreanske forumet deres.

Blizzard nevnte spesifikt at den nye juksemetoden i «Overwatch», Nuking, var årsaken til utestengelsene.

Dette kommer etter at det ble straffbart å utvikle jukseprogramvare i Sør-Korea.Nuking fra jukserens synsvinkel

Slår hardt ned

- Å skape og levere et godt spillmiljø for de fleste vedvarende spillere er essensielt og har en avgjørende betydning for oss. Vi er forpliktet til å ta alle de nødvendige tiltakene vi kan for å stoppe spillere som lager, distribuerer og bruker disse juksemetodene, skriver Blizzard på det koreanske forumet.

Det kommer ikke som et sjokk at Blizzard tar de tiltakene de gjør. Allerede en uke etter at «Overwatch» ble lansert hadde Blizzard utestengt 1500 spillere grunnet juksing.

Måten Blizzard gjorde det på var mildt sagt, uten nåde. Spillselskapet loggførte og publiserte spillernavnet på alle de 1572 spillerne som ble utestengt på forumet deres, sånn at alle kunne se det.

Flere brukere har postet på jukseforumer der de fraråder juksere om å fortsette, grunnet Blizzard sin strenge holdning mot juksing.

Les også: Ny juksemetode gjør «Overwatch» umulig å spille

Effektivt (?)

Spørsmålet er om disse tiltakene får fjernet problemet permanent i Korea, der Nuking først oppstod. Den populære måten å spille på i Korea, går ut på å ta i bruk en Internett-kafé, der du kan betale åtte kroner i timen for å spille hvilket som helst spill du vil.

Dette vil da si at spilleren ikke trenger å bruke 300 kroner på å kjøpe et nytt spill hvis de blir tatt i å jukse. Alt de da trenger å gjøre er å bytte datamaskin, eller dra til en ny internettkafe.

Se mer om hvordan Nuking fungerer i videoen under.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3